O Μασκ αναζητεί ιδέες για τη βελτίωση του dogecoin - Και πάλι ανοδικά τα crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Μασκ αναζητεί ιδέες για τη βελτίωση του dogecoin - Και πάλι ανοδικά τα crypto
Ο Έλον Μασκ την Δευτέρα δήλωσε πως εργάζεται σε δύο μέτωπα τα οποία μακροπρόθεσμα μπορεί να αποδεχτούν bullish για τα dogecoin και bitcoin.

Ο Έλον Μασκ την Δευτέρα δήλωσε πως εργάζεται σε δύο μέτωπα τα οποία μακροπρόθεσμα μπορεί να αποδεχτούν bullish για τα dogecoin και bitcoin.

Tην Δευτέρα, ο Μασκ έγραψε σε ένα τουίτ πως συνομιλεί με miners των οποίων η κοινότητα έχει δεσμευτεί να δημοσιεύσει στοιχεία για την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από πλευράς τους.

Το τουίτ ακολουθεί δύο εβδομάδες μετά από την απόφαση της Tesla να αναστείλει τις πληρωμές με bitcoin εξαιτίας πρακτικών που δεν είναι περιβαλλοντικά βιώσιμες.

Ο CEO της MicroStrategy Μάικλ Σέιλορ, που είναι και επενδυτής σε crypto, είχε δηλώσει πως έχει οργανώσει συζήτηση μεταξύ miners bitcoin της Νότιας Αφρικής και του Μασκ, ενώ βοήθησε στην δημιουργία του Συμβουλίου Mining Bitcoin, για την προώθηση της διαφάνειας στην ενεργειακή χρήση και στην επιτάχυνση βιώσιμων πρωτοβουλιών διεθνώς».

Η τιμή του bitcoin την Δευτέρα, ξεπέρασε τις 39.000 δολάρια στο CoinDesk, μια αύξηση 15% σε 24 ώρες. Την Κυριακή είχε κατρακυλήσει κάτω από τις 32.000 δολάρια.

Εντωμεταξύ, το dogecoin, το κρυπτονόμισμα meme που εξέπληξε τους πάντες με την απογείωση του μέσα στο 2021, την Δευτέρα κέρδιζε άνω του 21%, στα 0,36 δολάρια.

H ανοδική κίνηση προκλήθηκε από την δήλωση του Μασκ για αναζήτηση ιδεών για την βελτίωση του dogecoin.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι σκοπεύει να κάνει ο Μασκ για να βελτιώσει το dogecoin, το οποίο αντιμετωπίζεται ως πιο φιλικό προς το περιβάλλον από το bitcoin. Ωστόσο, αρκετοί υποστηρίζουν πως το πρωτόκολλο του θα μπορούσε να μετατραπεί σε proof-of-stake αντί για proof-of-work, που θα μπορούσε να το κάνει ακόμη λιγότερο ενεργοβόρο.

Με το πρωτόκολλο proof-of-stake, οι miners επιλέγονται τυχαία για να επιβεβαιώσουν μια συναλλαγή, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να καταβάλλουν ένα συγκεκριμένο αριθμό κρυπτονομισμάτων στο blockchain. Αυτή η πρακτική αντί για την λύση των πολύπλοκων γρίφων που το proof-of-work χρησιμοποιεί, μπορεί να μειώσει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και του hardware και αποθαρρύνει τις παράτυπες συμπεριφορές.

Το τουίτ του Μασκ για το dogecoin την Δευτέρα ακολούθησε ένα παλαιότερο της 13ης Μαΐου όταν έγραψε πως «εργάζεται με τους developers του dogecoin για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος συναλλαγών», ενώ προσέθεσε πως είναι «δυνητικά υποσχόμενο».

Το dogecoin παρά την πτώση του μέσα στον Μάιο εξακολουθεί να κερδίζει 7.400% από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bullard της Fed: Τα περισσότερα κρυπτονομίσματα δεν αξίζουν τίποτα

gazzetta
gazzetta reader insider insider