Societe Generale: Έρχεται νέα πτώση στις διεθνείς αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Societe Generale: Έρχεται νέα πτώση στις διεθνείς αγορές
Η SocGen αναφέρει πως μέσω του «ράλι» που έχουν καταγράψει το τελευταίο διάστημα οι διεθνείς αγορές, έχουν ήδη αποτιμήσει την πιθανή εύρεση και διάθεση του εμβολίου, και πλέον είναι ιδιαίτερα ευάλωτες.

Ισχυρές απώλειες θα καταγράψουν οι διεθνείς αγορές ακόμη και αν βρεθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό, όπως εκτιμά η Societe Generale.

Συγκεκριμένα, η SocGen αναφέρει πως μέσω του «ράλι» που έχουν καταγράψει το τελευταίο διάστημα οι διεθνείς αγορές, έχουν ήδη αποτιμήσει την πιθανή εύρεση και διάθεση του εμβολίου, και πλέον είναι ιδιαίτερα ευάλωτες.

Ενδεικτικό είναι πως από τις 13 Μαρτίου που η Wall Street εισήλθε σε bear market ο Nasdaq έχει ενισχυθεί κατά 32,35% ο Dow Jones 31,58% και ο S&P 500 35,99%. Ωστόσο εάν οι αμερικανικές μετοχές ακολουθήσουν την πορεία των προηγούμενων bear markets, αυτό θα συνεπάγεται απώλειες που θα φτάσουν περίπου το 15% έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Όπως σημειώνει o Solomon Tadesse head of North American equity quant research «έχουμε φτάσει στο πικ, ακόμη και με όλα αυτά τα αισιόδοξα σενάρια», συμπληρώνοντας πως «η πτώση είναι πολύ πιο ορατή από την άνοδο για τις διεθνείς αγορές».

Τα τεράστια πακέτα τόνωσης έχουν οδηγήσει τον S&P 500 από το sell off που προκλήθηκε το Μάρτιο εξαιτίας του κορονοϊού, σε ιστορικά υψηλά νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αφήνοντας τους στρατηγικούς επενδυτές προβληματισμένους γύρω από το εάν η ανακάλυψη του εμβολίου θα μπορούσε να οδηγήσει τον δείκτη σε νέα ρεκόρ ή σε μια ευρύτερη αναταραχή στην αγορά. Η ανάλυση της Societe Generale γύρω από τις bear markets υποδηλώνει μια «σημαντική αστάθεια στην ανάκαμψη», εφόσον οι κυκλικές και value μετοχές υποαποδίδουν.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο Tadesse «η εύκολη πίστωση δημιουργεί και εντείνει το φαινόμενο του «zombiefication» γύρω από εταιρείες που θα έπρεπε να έχουν κλείσει οριστικά τον κύκλο τους», με τον ίδιο να τονίζει πως «όταν βούμε από αυτήν την κρίση, δεν θα έχουμε μια ισχυρή ανάκαμψη».

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider