Καινοτόμες ιδέες για τη «θαλάσσια οικονομία»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καινοτόμες ιδέες για τη «θαλάσσια οικονομία»

Πέντε νικητές αναδείχθηκαν στο 2ο Διαγωνισμό θαλάσσιας οικονομίας «Blue Growth II», που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά με την υποστήριξη του δήμου.

Οι νικητές που παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες στο χώρο της «γαλάζιας οικονομίας» κέρδισαν πρόσβαση σε υπηρεσίες αξίας 5000 ευρώ, πρόσβαση στους χώρους εργασίας και στην υποστήριξη της Αειφορίας και του Blue Growth, υποτροφίες για προγράμματα MBA στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Ναυτιλιακά του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στα Ποσειδώνια τον Ιούνιο του 2016.

Η ομάδα που κέρδισε το 1ο βραβείο, κέρδισε, επίσης και ένα SONY XPERIA.

«Η θάλασσα υπήρξε διαχρονικά η διέξοδος της ελληνικής κοινωνίας, για να ορθοποδήσει οικονομικά, να αναπτυχθεί, μετά από πολέμους και εθνικές καταστροφές» τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Πρόσθεσε ότι ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα μπει σε ρότα ανάπτυξης, ξεκινώντας και πάλι από τη θάλασσα, τη ναυτιλία, τα λιμάνια, τον τουρισμό. Υπογράμμισε, επίσης ότι η ναυτιλία και ο τουρισμός είναι οι δύο πυλώνες που αντιστέκονται στην πολυετή κρίση, κρατάνε όρθια την ελληνική οικονομία, την ώρα που όλοι οι άλλοι παραγωγικοί τομείς έχουν καθηλωθεί.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Πέτρος Κόκκαλης, στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι πλέον ο Πειραιάς έχει εδραιωθεί στο χάρτη σε αυτό που λέμε νεοφυής επιχειρηματικότητα. «Πιστεύω πια με τους ανθρώπους που βλέπω εδώ ότι ο δρόμος για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στη θάλασσα είναι ανοικτός».

Νικητές του 2ου Διαγωνισμού «Blue Growth Piraeus» αναδείχτηκαν:

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα «hopwave»: «on line κράτηση εισιτηρίων σε καράβια στα νησιά για άγνωστους προορισμούς».

Το 2ο βραβείο δόθηκε στην ομάδα «xyz», η οποία παρουσίασε την ιδέα «3D laser scaning», «Περιήγηση στο πλοίο με μεγάλη ακρίβεια και ευκρίνεια μέσω φωτογραφιών σε 3 διαστάσεις».

Το 3ο βραβείο πήρε η ομάδα «Recisle», με θέμα την «Ανακύκλωση στα νησιά».

Το 4ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα «Αχινοί Αιγαίου» για την ιδέα της υδατοκαλλιέργειας αχινών.

Το 5ο βραβείο χορηγήθηκε στην ομάδα «my citylane Piraeus», για την ιδέα της σύνδεσης των τουριστών της κρουαζιέρας με την τοπική αγορά του Πειραιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider