Κωτσόβολος: Επενδύσεις 8,5 εκατ. ευρώ για τη νέα χρονιά

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κωτσόβολος: Επενδύσεις 8,5 εκατ. ευρώ για τη νέα χρονιά

Με κέρδη που υπολογίζεται να αγγίξουν τα 6 εκατ. ευρώ και σημαντική αύξηση των μεριδίων αγοράς αναμένεται να κλείσει το οικονομικό έτος 2015 -2016, για την εταιρεία «Κωτσόβολος Dixons SouthEast Europe», όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Aνδρέας Αθανασόπουλος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου καταστήματος στη συμβολή των οδών Σταδίου και Κοραή. Για την νέα χρονιά μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Αθανασόπουος, η εταιρεία προχωρά με νέο επενδυτικό πλάνο το οποιο ανέρχεται στα 8,5 εκατ. ευρώ και συνεχίζει τόσο την δυναμική επέκταση του δικτύου καταστημάτων της όσο και την ανακαίνιση των παλαιών.

Κατά την παρουσίαση του νέου καταστήματος της εταιρείας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ο κ. Αθανασόπουλος διευκρίνισε πως η αύξηση του κύκλου των εργασιών ανήλθε στο 5,3% και αφορά τις πωλήσεις λιανικής. Το επενδυτικό πλάνο για το οικονομικό έτος 2015/16 ανήλθε στα 5 εκ. ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει αφενός την εμπιστοσύνη του Ομίλου Dixons Carphone στην ελληνική αγορά και αφετέρου τη διαρκή προσπάθεια που γίνεται από την εταιρεία να προσφέρει την καλύτερη δυνατή αγοραστική εμπειρία στο καταναλωτικό κοινό, όπως τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος.

Στην επιτυχημένη πορεία του οικονομικού έτους 2015/2016, σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, συνέβαλαν τόσο η δυναμική αναβάθμιση του δικτύου της Κωτσόβολος όσο και η συνεχής βελτίωση των υποδομών της.

Αξίζει να υπεθυμίσουμε πως το οικονομικό έτος 2015-2016, η Κωτσόβολος ενίσχυσε το δίκτυο των καταστημάτων της, αποκτώντας 5 νέα καταστήματα σε κομβικά σημεία ανά την Αττική και την Ελλάδα: στο Περιστέρι, την Ελευσίνα, αλλά και τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη και την Άρτα. Επιπλέον, πραγματοποίησε ριζικές ανακαινίσεις σε 4 μεγάλα καταστήματα, συγκεκριμένα της οδού Κηφισίας 124 (Αμπελόκηποι), της Ηλιούπολης (επί της Λ. Βουλιαγμένης), της Αγίας Παρασκευής και της Γλυφάδας. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ανακαινιστεί 31 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και οι επενδύσεις της εταιρείας συνεχίζονται δυναμικά για το τρέχον έτος με τη δημιουργία νέων καταστημάτων σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων, όπως στα Μουδανιά Χαλκιδικής, το Αίγιο, την οδό Σταδίου, το Χαλάδρι–Χολαργό ( επί της Μεσογείων απέναντι από το Νομισματοκοπείο σε έναν χώρο περίπου 1.600 τ.μ) και την Πάτρα, και επιπλέον ανακαινίσεις στα υπάρχοντα καταστήματα, όπως της Νέας Ερυθραίας (επί της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας), του Ηρακλείου Κρήτης, του Βόλου, των Χανίων και του Ψυχικού.

Επιπλέον, το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας βασίζεται και στην αύξηση του ανθρωπίνου δυναμικού της, καθώς για την περίοδο του 2015-16 προστέθηκαν 238 νέες θέσεις εργασίας, με το σύνολο των εργαζομένων της Κωτσόβολος να έχει ξεπεράσει το «φράγμα των 2.000» και να φτάνει σήμερα τα 2.169 άτομα.

«Η οικονομική χρήση του προηγούμενου έτους έκλεισε με απόλυτη επιτυχία για την Κωτσόβολος για άλλη μια χρονιά, δίνοντας δύναμη σε όλους εμάς να συνεχίσουμε με πάθος τις προσπάθειές μας. Πρόκειται για εντυπωσιακά αποτελέσματα, τα οποία είναι άμεση απόρροια της εντατικής δουλειάς που έχει γίνει από όλους μας στην Κωτσόβολος, καθώς παραμείναμε πιστοί στο όραμά και το στόχο μας» σχολίασε ο κ. Αθανασόπουλος δίνοντας έμφαση στην εμπιστοσύνη που επέδειξε ο όμιλος στην ελληνική αγορά παρά την «δύσκολη και παράξενη συγκυρία με capital controls, δημοψήφισμα, κ.ά.». «Η μητρική όχι απλώς δεν μας σταμάτησε, αλλά μας προέτρεψε να επιταχύνουμε» υπογράμμισε. Παράλληλα, ο κ. Αθανασόπουλος πρόσθεσε ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει. «Τα τελευταία οκτώ χρόνια»- συμπλήρωσε- «είμαστε σε ένα διαρκές φαινόμενο ups and downs, μέσα από το οποίο εμείς προσπαθούμε να διατηρήσουμε θετικό το δικό μας πρόσημο, αλλά και της αγοράς, κατ' επέκταση, γιατί είμαστε μεγάλος "παίκτης"».

Παρόλο που η επέκταση σε νέες αγορές, όπως για παράδειγμα αυτή της Κύπρου, δεν αποκλείεται, η εταιρεία για την ώρα παραμένει προσηλωμένη στους στόχους της, την οργανική ανάπυτξη και την κερδοφορία, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την ισορροπία που ανέκτησε σε μια δύσκολη αγορά, όπως η ελληνική, όπου η προσφορά εξακολουθεί να υπερβαίνει της ζήτησης.

Ερωτηθείς για τη συνεργασία της εταιρείας με τον Μαρινόπουλο, ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Κοινή συναινέσει είπαμε σταματάμε, αποσυρόμαστε κι, αν και όποτε ξεκαθαρίσει με σταθερό τρόπο το τοπίο, εδώ είμαστε».

Νέο κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Κλείνοντας, ο κος Αθανασόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νέο κατάστημα της εταιρείας στη συμβολή των Οδών Σταδίου και Κοραή. Με το νέο αυτό κατάστημα, η τεχνολογία επιστρέφει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, λίγα μόλις μέτρα από το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Κωτσόβολος στην Οδό Αριστείδου 9, 66 χρόνια πριν. «Το κέντρο της τεχνολογίας χτυπά ξανά δυνατά στην καρδιά της Αθήνας! Ανανεώνουμε την παρουσία μας στο κέντρο, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, με υψηλές προδιαγραφές για μια κορυφαία αγοραστική εμπειρία. Ενισχύουμε το ιστορικό κέντρο και την εμπορική κίνηση της περιοχής, συμβάλλοντας στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμισή του».

Το νέο τεχνολογικό της hub του Κωτσόβολου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το οποίο ανοίγει τις πύλες του στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, διαθέτει 3 ορόφους γεμάτους τεχνολογία με ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα αιχμής και στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών του κέντρου της Αθήνας, μέσα στην εβδομάδα. Έμφαση δόθηκε τόσο στον μοντέρνο σχεδιασμό για άνετη πλοήγηση στο χώρο καθώς και θεματικές γωνιές, όπως το «Ελάτε Σπίτι Μας», οι οποίες στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα φιλόξενο και οικείο περιβάλλον, που ο καθένας μπορεί να διαλέξει τη λύση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του. Για την άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη, το κατάστημα διαθέτει σημείο άμεσης εξυπηρέτησης του ολοκληρωμένου συστήματος υπηρεσιών Support 360° και επιπλέον την υπηρεσία «Same day delivery». Με την υπηρεσία αυτή, οι καταναλωτές μπορούν να παραλάβουν τη συσκευή τους αυθημερόν από το συγκεκριμένο κατάστημα, από όποιο σημείο πώλησης της Κωτσόβολος κι αν έγινε η παραγγελία, μέσα σε διάστημα 3 ωρών, ακόμα και αν δεν υπάρχει διαθέσιμο στο κατάστημα, εφόσον πρόκειται για μικρού μεγέθους συσκευή και οι δεσμεύσεις έχουν γίνει έως τις 17.00.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα εγκαίνεια του καταστήματος θα συνοδευτούν από μία σειρά ενεργειών και εξαιρετικών προσφορών.

Κωτσόβολος: Επενδύσεις 8,5 εκατ. ευρώ για τη νέα χρονιά
Κωτσόβολος: Επενδύσεις 8,5 εκατ. ευρώ για τη νέα χρονιά
Κωτσόβολος: Επενδύσεις 8,5 εκατ. ευρώ για τη νέα χρονιά
Κωτσόβολος: Επενδύσεις 8,5 εκατ. ευρώ για τη νέα χρονιά
Κωτσόβολος: Επενδύσεις 8,5 εκατ. ευρώ για τη νέα χρονιά

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider