Επενδύει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας η Google

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας η Google

Η Google, ο γίγαντας του Internet και ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής που επενδύει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εμπλουτίζει το ενεργειακό της χαρτοφυλάκιό με συμφωνίες αγοράς 781 Μεγαβάτ (MWh) για την τροφοδοσία των κέντρων δεδομένων που διατηρεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η μητρική εταιρεία, Alphabet Inc, έχει συνάψει πέντε νέες συμφωνίες αγοράς ενέργειας από μονάδες στις ΗΠΑ, τη Χιλή και τη Σουηδία και πλέον τα συμβόλαιά της για χρήση ΑΠΕ φθάνουν τα 2 Γιγαβάτ (GWh) σε ισχύ παγκοσμίως, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση την Πέμπτη. Η διάρκεια των συμφωνιών εκτείνεται από 10 έως 20 έτη.

Όπως αναφέρει σε σχετική συνέντευξη ο επικεφαλής του τομέα ενέργειας και υποδομών της Google, Michael Terell, «πρόκειται για την πιο μεγάλη και ποικιλόμορφη επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από εταιρεία που δεν προέρχεται από τον κλάδο παροχής υπηρεσιών ενέργειας».

Η ανακοίνωση συμπίπτει χρονικά με τη Συνδιάσκεψη για την Κλιματική αλλαγή στο Παρίσι στην οποία εκπρόσωποι 200 κρατών αναζητούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

«Επιδίωξή μας να στείλουμε ένα μήνυμα ότι οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ έχουν πραγματικά αναλάβει τη δέσμευση να μεταβούν σε μια οικονομία καθαρής ενέργειας», πρόσθεσε ο κ. Terell.

Επενδύσεις σε αιολική και ηλιακή ενέργεια

Η Google θα αγοράσει 200 MW από την εταιρεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Americas Inc.’s Bluestem και άλλα 200 MW από την γαλλική Electricite de France για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σε έργα τα οποία θα κατασκευαστούν στην Oklahoma. Η εταιρεία θα αγοράσει επίσης 225 MW αιολικής ενέργειας από τον ανεξάρτητο προμηθευτή Invenergy LLC.

Στη Χιλή, η Google θα χρησιμοποιήσει 80 MW ηλιακής ενέργειας από την εταιρεία Acciona Energia για έργο στην περιοχή Atacama.

Ακόμη, στη Σουηδία, η εταιρεία συμφώνησε να αγοράσει 76 MW αιολικής ενέργειας από την εταιρεία Eolus Vind AB για το σχετικό project που θα υλοποιηθεί στην περιοχή Vasternorrland County.

Η Google υπέγραψε την πρώτη μεγάλη συμφωνία αγοράς ενέργειας το 2010 όταν αγόρασε από την στην Ιowa. Την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει άλλα 61 MW από ηλιακό πάρκο στην Βόρεια Καλιφόρνια. Αυτή η ενέργεια την καθιστά τον πρώτο πελάτη που κάνει χρήση ενός νέου κρατικού προγράμματος το οποίο επιτρέπει στις εταιρείες να αγοράζουν απευθείας από τοπικές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Τον Ιούλιο, η Google, έχοντας ήδη συμβόλαια 1,1 GW για αγορά ενέργειας από ΑΠΕ, είχε δεσμευθεί ότι μέχρι το 2025 θα τριπλασιάσει τις δαπάνες για αγορά ενέργειας από ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider