ΕΥΔΑΠ: Δράσεις και διακρίσεις για την εταιρική κοινωνική ευθύνη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΥΔΑΠ: Δράσεις και διακρίσεις για την εταιρική κοινωνική ευθύνη

Ακολουθώντας μια ανθρωπο-κεντρική και πελατο-κεντρική προσέγγιση στην εταιρικής της πολιτική, η ΕΥΔΑΠ αναπτύσσει μια πολυδιάστατη στρατηγική με στόχο την ευημερία του κοινωνικού συνόλου, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Η κοινωνική ευθύνη αναπτύσσεται μέσα από ένα ευρύ σύστημα αξιών που διαχέονται και στηρίζουν τις δράσεις και τη στρατηγική της εταιρείας. Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΥΔΑΠ με στόχο την ανάπτυξη και ευημερία του κοινωνικού συνόλου υποστηρίζει την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων με γνώμονα την κοινωνική συνεισφορά, την προαγωγή του πολιτισμού , την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση της αειφορίας.

Πελατο-κεντρική προσέγγιση

Χαρακτηριστικό της εταιρικής πολιτικής της επιχείρησης αποτελεί η πελατο-κεντρική της προσέγγιση καθώς επιδιώκει όλες οι κοινωνικές ομάδες να έχουν πρόσβαση σε ένα τόσο σημαντικό αγαθό όπως είναι το νερό. Προς αυτή την κατεύθυνση εφαρμόζει το κοινωνικό τιμολόγιο και το πρόγραμμα ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών. Ακόμη, η ΕΥΔΑΠ, έχοντας αναπτύξει πελατο-κεντρικά συστήματα εξυπηρέτησης, έχει προάγει τα Περιφερειακά της Κέντρα σε one-stop-shops, έχει αναβαθμίσει τη λειτουργία του Επιχειρησιακού Κέντρου Λειτουργίας και 1022 και δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να πραγματοποιήσουν ένα πλήθος συναλλαγών μέσω της εταιρικής της ιστοσελίδας.

Επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό

Το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΥΔΑΠ αποτελεί τον βασικό άξονα κάθε σχεδιαζόμενης στρατηγικής και τον κινητήριο μοχλό για την αναπτυξιακή της πορεία. Η εταιρεία μεριμνά συστηματικά για την ασφάλεια του προσωπικού, επιδιώκει τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου του και τη διαρκή βελτίωση των δεξιοτήτων του, εφαρμόζοντας νέες τεχνικές διαχείρισης και ανάπτυξης του.

Με στόχο την κοινωνική ευημερία

Η εταιρεία μεριμνά για τη παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου διασφαλίζοντας την ποιότητα του πόσιμου νερού. Οι καθημερινοί έλεγχοι ποιότητας του ακατέργαστου και πόσιμου νερού που πραγματοποιούνται στα χημικά και μικροβιολογικά εργαστήρια της ΕΥΔΑΠ έχουν ως σκοπό να εξασφαλίζεται και να πιστοποιείται η άριστη ποιότητα του νερού που διαθέτει η ΕΥΔΑΠ στους κατοίκους των Αθηνών. Για το λόγο αυτό, παρακολουθείται στενά η ποιότητα των νερών των τεσσάρων ταμιευτήρων, Μαραθώνα, Υλίκης, Μόρνου και Ευήνου, όπως επίσης και η ποιότητα του πόσιμου νερού στο δίκτυο ύδρευσης, ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτό και να αντιμετωπίζεται έγκαιρα οποιοδήποτε πρόβλημα ενδεχομένως προκύψει.

Για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού η ΕΥΔΑΠ διαθέτει εργαστήρια στο Γαλάτσι και τις Αχαρνές. Στα εργαστήρια αυτά αναλύονται δείγματα ακατέργαστου νερού από τις λίμνες-ταμιευτήρες, τις γεωτρήσεις της ΕΥΔΑΠ και δείγματα πόσιμου νερού από τις Μονάδες Επεξεργασίας Νερού της Εταιρείας και από το δίκτυο ύδρευσης.

Κοντά στους νέους

H εταιρεία εστιάζει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς με στόχο την αειφόρο διαχείριση και χρήση του νερού και την προστασία του περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιεί με ιδιαίτερη επιτυχία ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (αλλά και σε φοιτητές, φορείς, συλλόγους και σωματεία). Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ο Σταγονούλης», το οποίο παρέχει τη δυνατότητα σε 150 μαθητές ημερησίως να επισκέπτονται τις Μονάδες Επεξεργασίας Νερού της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι και να εξοικειώνονται με βασικές έννοιες για τον κύκλο του νερού, τη διαχείρισή του, τον καθαρισμό του, τον βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων κ.α.

Βραβεία και διακρίσεις για την ΕΥΔΑΠ

Η ΕΥΔΑΠ έχει λάβει σημαντικά βραβεία και διακρίσεις για τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων με έμφαση τις mobile και τις ψηφιακές εφαρμογές, την εξυπηρέτηση των πελατών, την πορεία των οικονομικών της επιδόσεων, τη συμβολή της στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

-Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον - Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον

Μια πρόσφατη καινοτομία της επιχείρησης είναι η δημιουργία μιας πρωτοποριακής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων με χρήση μικρών συστημάτων μεμβρανών -αντιδραστήρας MBR και αντίστροφη όσμωση- με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση του νερού εξόδου για άρδευση πράσινου κυρίως αστικών περιοχών.
Η μονάδα συνδυάζει την εφαρμογή ολοκληρωμένων συστημάτων επεξεργασίας λυμάτων και σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων τηλελειτουργίας και παρακολούθησης, ενώ το επίπεδο καθαρότητας του παραγώμενου νερού αγγίζει το 98%. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται μείωση της ζήτησης νερού από το δίκτυο ή από τους υδροφορείς της περιοχής, διαφυλάσσοντας τα υφιστάμενα αποθέματα.

Για το συγκεκριμένο έργο η εταιρεία απέσπασε σημαντικές διακρίσεις κατά τη διάρκεια της 6η τελετής απονομής των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» (European Business Awards for the Environment) και των «Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον». Η εταιρεία διακρίθηκε σε δύο κατηγορίες Βραβείων: στην κατηγορία Προϊόντος και Υπηρεσιών και στην κατηγορία Βιοποικιλότητας.

-Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ - Γιώργος Ουζούνης 2015

Για τις επιχειρηματικές της επιδόσεις, η ΕΥΔΑΠ απέσπασε το 2ο Επιχειρηματικό Βραβείο στην κατηγορία «ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ στην 13η τελετή απονομής των επιχειρηματικών βραβείων «ΧΡΗΜΑ – Γεώργιος Ουζούνης 2015».

-Cyta Mobile Excellence Awards 2015

Η κινητή εφαρμογή EydApp της εταιρείας απέσπασε το BRONZE Βραβείο για Mobile Utilities στην ενότητα «Mobile Εφαρμογές στους Κλάδους των Υπηρεσιών» στην 1η τελετή απονομής των Cyta Mobile Excellence Awards 2015, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων ηλεκτρονικών της υπηρεσιών.

-Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης - ΕΒΓΕ 2015

Η εταιρεία έλαβε έπαινο «MERIT» για την ιστοσελίδα της κινητής εφαρμογής EydApp, στην ενότητα «Ψηφιακές Εφαρμογές» για την κατηγορία «Ιστοσελίδες Προβολής».

-Οι Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας

H ΕΥΔΑΠ βραβεύτηκε στην εκδήλωση «Οι Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργάνωσε η Direction Business Network με το
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 – 2014.

-Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ – Γεώργιος Ουζούνης 2014

Το 2ο Επιχειρηματικό Βραβείο στην κατηγορία «ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ» απέσπασε η ΕΥΔΑΠ, στην 12η τελετή απονομής των επιχειρηματικών βραβείων «ΧΡΗΜΑ – Γεώργιος Ουζούνης 2014».

-Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ – Γεώργιος Ουζούνης 2013

Το 3ο Επιχειρηματικό Βραβείο στην κατηγορία «ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ» απέσπασε η ΕΥΔΑΠ, στην 11η τελετή απονομής των επιχειρηματικών βραβείων «ΧΡΗΜΑ – Γεώργιος Ουζούνης 2013»

-Βραβείο Energy-Biomass - Βραβείο Water Stewardship - ΔΕΗ Environmental Awards - 2013

Η ΕΥΔΑΠ βραβεύτηκε στην Τελετή Απονομής των ΔΕΗ Environmental Awards 2013 ως προς τις βέλτιστες πρακτικές για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία. Απέσπασε βραβεία στις ενότητες Energy για την κατηγορία Energy-Biomass και WaterStewardship για τις κατηγορίες WaterStewardship-WastewaterTreatment, WaterStewardship-WaterEfficiency, Grand Award Water Stewardship.

-2ο Βραβείο «Καλύτερη Εταιρεία του Δημοσίου» - Επιχειρηματικά Βραβεία Χρήμα - Γιώργος Ουζούνης – 2011

Το 2011 η ΕΥΔΑΠ στο πλαίσιο απονομής των «Επιχειρηματικών Βραβείων Χρήμα - Γιώργος Ουζούνης» κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Καλύτερη Εταιρεία του Δημοσίου.

-Βραβείο «Καλύτερη χρήση τεχνολογίας στην εξυπηρέτηση πελατών» - Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) – 2010

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) απένειμε το 2010 στην ΕΥΔΑΠ βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη χρήση τεχνολογίας στην εξυπηρέτηση πελατών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider