Ζαββός: Αποδίδουν οι πολιτικές της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζαββός: Αποδίδουν οι πολιτικές της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια
«Το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, έχει κατορθώσει να εντάξει και τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες», εξηγεί ο υφυπουργός Οικονομικών.

Αποδίδουν οι πολιτικές της κυβέρνησης για το κρίσιμο πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Ζαββός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλη.

Όπως είπε ο κ. Ζαββός, το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, έχει κατορθώσει να εντάξει και τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, να προχωρεί μέσα στη δεινότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει ο τόπος μας και να έχει και αποτελέσματα, ώστε να έχουμε πάνω από 30 δισ. σωρευμένα «κόκκινα» δάνεια, να μειώνονται αυτήν τη στιγμή, χωρίς να επιβαρύνεται ούτε με ένα ευρώ ο Έλληνας φορολογούμενος.

«Με τον ΗΡΑΚΛΗ πατάσσονται και οι συστημικοί κακοπληρωτές»

Τόνισε μάλιστα ότι με το σύστημα αυτό, η κυβέρνηση μπόρεσε να προσελκύσει επενδυτές, οι οποίοι θα πάρουν πάνω τους το βάρος αυτής της μείωσης. Σύμφωνα με τον κ. Ζαββό, με τον ΗΡΑΚΛΗ πατάσσονται σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι συστημικοί κακοπληρωτές, οι μπαταξήδες, καθώς «υποχρεώνει τις τράπεζες, οι οποίες είχαν σωρευμένα δάνεια και δεν είχαν ανοίξει φακέλους διαφόρων επιχειρηματιών, αυτήν τη στιγμή να προσφύγουν και να βρουν σημαντικές λύσεις».

Ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, προανήγγειλε επίσης για τον ερχόμενη εβδομάδα, νομοσχέδιο που αφορά στο ξέπλυμα χρήματος, το οποίο θα περιέχει διατάξεις, «οι οποίες ενισχύουν την ευρωστία, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ιδιαίτερα τη διαφάνεια του τραπεζικού μας συστήματος».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider