Όπως οι Έλληνες έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν το ψάρι της αρεσκείας τους σε μια παραθαλάσσια ψαροταβέρνα και να τους το μαγειρέψουν με τον τρόπο που επιθυμούν, έτσι και οι επισκέπτες σε εστιατόριο του Βιετνάμ, διαλέγουν το φίδι τους και μετά ο σεφ τους το μαγειρεύει.

snake2

Αυτό συμβαίνει τουλάχιστον στο εστιατόριο Hung Snake το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Le Mat, στο Ανόι του Βιετνάμ και ιδρύθηκε το 1997. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση με μακρά παράδοση στην εκτροφή φιδιών. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πολλών ειδών φίδια από κόμπρα μέχρι και πιο μικρά, ανάλογα με τα γούστα και το … θάρρος που επιδεικνύουν. Πρόκειται για φίδια τα οποία είτε εκτρέφονται από την ίδια οικογένεια είτε αγοράζονται από τους ντόπιους για να καλυφθούν οι ανάγκες του εστιατορίου. Ως εκ τούτου, η γεύση είναι πολύ χαρακτηριστική, κάτι που  κανένα εστιατόριο δεν μπορεί να έχει μέσω της παραδοσιακής επεξεργασίας.

snake3

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να  δουν πολλά είδη φιδιών, μπορούν επίσης να τα κρατήσουν και να παίξουν μαζί τους. Στη συνέχεια, επιλέγουν έναν από τους τύπους φιδιών και τότε ο ιδιοκτήτης θα αναλάβει δράση για να το … μαγειρέψει. 

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πιάτα φτιαγμένα από φίδι, αλλά οι επισκέπτες απολαμβάνουν συνήθως 11 παραδοσιακά πιάτα, όπως: σούπα με φίδι, οστά φιδιού που έχουν τηγανιστεί με ξηρή τηγανίτα, φέτα λεμονιού και τσίλι, τραγανό τηγανητό δέρμα φιδιού κλπ.