Reuters: Εντός της εβδομάδας το αίτημα στον ESM για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Εντός της εβδομάδας το αίτημα στον ESM για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ
Η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει ταυτόχρονα το ίδιο ποσό του δανείου και στο ΔΝΤ και στον ESM, όμως, όπως όλα δείχνουν, ο Μηχανισμός θα παραιτηθεί της απαίτησής του αυτής.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί το επίσημο αίτημα της Ελλάδας για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων που έχει λάβει η χώρα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Reuters, η Ελλάδα θα καταθέσει ίδιο αίτημα και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), προκειμένου να λάβει την έγκρισή του για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων προς το ΔΝΤ.

Η Ελλάδα επιθυμεί, σύμφωνα με το Reuters, να αποπληρώσει ποσό ύψους 3,7 δισ. δολαρίων από το σύνολο των δανείων που έχει λάβει από το ΔΝΤ.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει το ίδιο ποσό και στον ESM, εκτός από το ΔΝΤ. Ωστόσο, ο ESM πιθανότατα θα παραιτηθεί της απαίτησής του αυτής.

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, το ΔΝΤ εμφανίζεται σύμφωνο με την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να αποπληρώσει πρόωρα μέρος των δανείων της και πλέον μένουν μόνο οι τα διαδικαστικά, ώστε να προχωρήσουν οι διεργασίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider