Έως το τέλος Ιανουαρίου οι αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έως το τέλος Ιανουαρίου οι αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό
Την ερχόμενη εβδομάδα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το ακριβές επίπεδο της αύξησης του κατώτατου μισθού, οπότε και θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση από την υπουργό Εργασίας.

Κατά τις σημερινές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, η Έφη Αχτσιόγλου ενημέρωσε για το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης έγινε ανταλλαγή οικονομικών και νομικών επιχειρημάτων από τις δύο πλευρές αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και την επίδραση της αύξησης του κατώτατου μισθού σε βασικά μεγέθη της οικονομίας.

Όπως σημείωναν πηγές από το υπουργείο Εργασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε ότι είναι σύμφωνη με την αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι αυτή θα πρέπει να είναι προσεκτική.

Το αυριανό πρόγραμμα συναντήσεων κυβέρνησης – θεσμών

Η πορεία των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου, οι αποκρατικοποιήσεις στην ενέργεια, ο διορισμός γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών στα υπουργεία, αλλά και η ταχύτερη αδειοδότηση επενδύσεων, θα βρεθούν αύριο στο επίκεντρο των συναντήσεων των επικεφαλής των θεσμών με την κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα των συζητήσεων των κυβερνητικών στελεχών με τους επικεφαλής των θεσμών, για αύριο 24 Ιανουαρίου 2019, θα ανοίξει στις 10 με τα ζητήματα της ενέργειας.

Θα ακολουθήσει στις 11 η συζήτηση για τα ζητήματα της δημόσιας διοίκησης. Στις 12 θα ακολουθήσει συνάντηση με αντικείμενο τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Στις 12.30 θα γίνει εκ νέου συζήτηση για τα «κόκκινα» δάνεια και το νόμο Κατσέλη.

Το πρόγραμμα, της αυριανής ημέρας θα κλείσει στις 4.30 το απόγευμα με συζήτηση για τα δημοσιονομικά.

Τα κλιμάκια αναμένεται να αναχωρήσουν από την Αθήνα μεθαύριο Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider