H SoftBank πραγματοποιεί τη δεύτερη μεγαλύτερη IPO στην ιστορία 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H SoftBank πραγματοποιεί τη δεύτερη μεγαλύτερη IPO στην ιστορία 

Την δεύτερη μεγαλύτερη Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) στην ιστορία πραγματοποιεί η μονάδα τηλεπικοινωνιών της ιαπωνικής SoftBank, η οποία ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι θα συγκεντρώσει το ποσό των 2,65 τρισ. γιεν (23,5 δισ. δολαρίων) από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.

Η αυξημένη ζήτηση οδήγησε τον ιαπωνικό τιτάνα της τεχνολογίας να αυξήσει τον αριθμό των μετοχών που θα διαθέσει κατά 160 εκατομμύρια κομμάτια. Με την τιμή των μετοχών να διαμορφώνεται στα 1.500 γιεν (13 δολάρια) το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα φθάσει τα 23,5 δισ. δολάρια.

Έτσι ο όμιλος πραγματοποιεί την δεύτερη μεγαλύτερη Αρχική Δημόσια Προσφορά στον κόσμο μετά απ’ αυτή της Alibaba που συγκέντρωσε 25 δισ. δολάρια κατά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2014.

«Η εισαγωγή της μονάδας κινητής τηλεφωνίας στο Χρηματιστήριο αποτελεί βασικό κομμάτι του σχεδίου του CEO Μασαγιόσι Σον για την νέα εποχή της SoftBank. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία χωρίζεται στα δύο επιτρέποντας στους επενδυτές να επιλέξουν ανάμεσα στην μονάδα τηλεπικοινωνιών και στη επενδυτική μονάδα που μεταξύ άλλων διαθέτει ένα σημαντικό μερίδιο στην Ali Babα», αναφέρει δημοσίευμα του CNN.

H SoftBank έχει βρεθεί πρόσφατα στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω της σχέσης της με τη Σαουδική Αραβία και τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σάλμαν. Περίπου τα μισά από τα κεφάλαια ύψους 100 δισ. που συγκέντρωσε πέρσι το Vision Fund της SoftBank προέρχεται από τη Σαουδική Αραβία, σημειώνει το Business Insider.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider