Με 40 εκατ. χρηματοδοτεί την Thomas Cook η Τράπεζα Πειραιώς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με 40 εκατ. χρηματοδοτεί την Thomas Cook η Τράπεζα Πειραιώς
Στόχος της συμφωνίας είναι να υλοποιηθούν νέες επενδύσεις στον εγχώριο ξενοδοχειακό κλάδο, με έμφαση στα ιδιόκτητα ξενοδοχεία.

Χρηματοδότηση 40 εκατ. ευρώ θα παρέχει η Τράπεζα Πειραιώς στην Thomas Cook Hotel Investments (TCHI) προκειμένου να υλοποιήσει νέες επενδύσεις στον εγχώριο ξενοδοχειακό κλάδο.

Η TCHI αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ των εταιρειών Thomas Cook και της LMEY Investments και η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι η κύρια τράπεζα της στην Ελλάδα

Η Ελλάδα, μαζί με την Ισπανία, είναι οι δύο βασικοί προορισμοί της Thomas Cook, η οποία διακίνησε στη χώρα μας 3 εκατ. επισκέπτες τη χρήση που έληξε την 30/9/2018, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στους διεθνείς tour operators. Το χαρτοφυλάκιο της TCHI στην Ελλάδα περιλαμβάνει δύο ιδιόκτητα ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κρήτη υπό το brand της Sunwing.

Ο συνολικός τζίρος της Thomas Cook ανήλθε σε 9 δισ. στερλίνες, διακινώντας συνολικά 20 εκατ. επισκέπτες το ίδιο διάστημα.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η χρηματοδότηση του τουρισμού, ο οποίος είναι ένας από τους κλάδους αιχμής για την ελληνική οικονομία, αποτελεί βασική προτεραιότητα, σύμφωνα με την ανακοίνωση ης τράπεζας.

Με χαρτοφυλάκιο της τάξης των 2 δισ. στον κλάδο στον κλάδο, στηρίζει τις τουριστικές επιχειρήσεις, ανταποκρινόμενη στη δέσμευσή της για την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στην επανεκκίνηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider