Ζαχαράκη: Πιστεύουμε στην Ελλάδα των 12 εποχών - «Sold out» αρκετές περιοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζαχαράκη: Πιστεύουμε στην Ελλάδα των 12 εποχών - «Sold out» αρκετές περιοχές
«Sold out» αρκετές περιοχές της χώρας σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Σε «παραδοσιακούς» Χριστουγεννιάτικους ελληνικούς προορισμούς θα κινηθούν οι Έλληνες την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων θυμίζοντας μέρες προ πανδημίας, αναφορικά με την πληρότητα αυτών των περιοχών. Μάλιστα όπως σημειώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, «οι χειμερινοί-και όχι μόνο προορισμοί-ετοιμάζονται μέρες τώρα για τους φιλοξενούμενούς τους».

«Sold out» αρκετές περιοχές της χώρας

«Η εύλογη αγωνία για την πιθανή επίδραση της οικονομικής πίεσης στα πλάνα των Ελλήνων για διακοπές, ακολουθήθηκε από την ικανοποίηση για το πολύ αυξημένο ενδιαφέρον για κρατήσεις, σε σημείο που αρκετές περιοχές της χώρας είναι ήδη sold-out», όπως αναφέρει η κυρία Ζαχαράκη. Την εικόνα συμπληρώνει η έντονη τουριστική κίνηση στις πόλεις αλλά και γεμάτες πτήσεις για την πλειοψηφία των προορισμών στην Ελλάδα. Πλήθος κόσμου ταξιδεύει στα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα της χώρας μας ενώ τα χιονοδρομικά μας κέντρα ετοιμάζονται για τη σεζόν που ελπίζουμε να έχει την ποσότητα και την ποιότητα της περσινής χιονόπτωσης, προσθέτει η υφυπουργός Τουρισμού.

Τις εφετινές εορτές, αδιαμφισβήτητη τάση είναι η επιθυμία των ταξιδιωτών να επιδοθούν εναλλακτικές δραστηριότητες συνοδεύοντας έτσι την διαμονή τους στα ξεχωριστά μέρη της χώρας μας, σύμφωνα με την κυρία Ζαχαράκη. Στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι μέσα στις γιορτές αλλά και αμέσως μετά να αυξηθεί η απορροφητικότητα των υπαρχόντων vouchers από το πρόγραμμα «Tουρισμός για όλους» αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κανένα περιορισμό σε οποιοδήποτε κατάλυμα στην Ελλάδα. Με άμεση πληρωμή του επιχειρηματία και πλήρη απάλειψη της γραφειοκρατίας, όπως τονίζεται σχετικά, με τη κυρία Ζαχαράκη να υπογραμμίζει: «Πιστεύουμε στην Ελλάδα των 12 εποχών και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε υποδομές αλλά και την προβολή της όλο τον χρόνο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Στο φουλ οι μηχανές για τις γιορτές

Κικίλιας: Δεν έχουν οροφή τα έσοδα από τον τουρισμό - Έχουμε πολλά περιθώρια ακόμη

Σ. Κόκκαλης: Πώς και γιατί η Intracom εξελίσσεται σε επενδυτική εταιρεία με «πορτοφόλι» 500 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider