Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019 σε ισχύ τα παλιά Ειδικά Σήματα Λειτουργίας ενοικιαζόμενων δωματίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019 σε ισχύ τα παλιά Ειδικά Σήματα Λειτουργίας ενοικιαζόμενων δωματίων
Σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι νέες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων και η κατάταξή τους σε πέντε κατηγορίες κλειδιών.

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2019 παρατείνεται η ισχύς των Ειδικών Σημάτων Λειτουργίας των ενοικιαζομένων δωματίων, που εκδόθηκαν με το παλαιό σύστημα κατάταξης και δεν ανακαλείται το αμέσως επόμενο διάστημα όπως ανέφεραν πρόσφατα δημοσιεύματα διευκρινίζει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος.

Αυτό καθορίζει και η σχετική υπουργική απόφαση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στην οποία θεσπίζονται οι νέες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) και η κατάταξή τους σε πέντε κατηγορίες κλειδιών, αντί τεσσάρων που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Με την υπουργική απόφαση να είναι σαφέστατη και προς αποφυγή τυχόν παρανοήσεων, η ΣΕΤΚΕ ξεκαθαρίζει πως οι επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος του 2019 να ενταχθούν στην προαιρετική, βάσει του ν. 4442/2016, κατάταξη του νέου συστήματος
κατηγοριοποίησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider