Ψηφίστε την επιχείρηση της χρονιάς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψηφίστε την επιχείρηση της χρονιάς

Η κάθε μία από αυτές έδωσε το δικό της στίγμα στην επιχειρηματική σκηνή το 2017. Άλλες πραγματοποίησαν μεγάλες επενδύσεις, άλλες επέκτειναν το δίκτυό τους, άλλες μετέφεραν την παραγωγή τους στην Ελλάδα και άλλες.. πουλήθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση, οι 12 παρακάτω επιχειρήσεις κέρδισαν επάξια την υποψηφιότητα της εταιρείας της χρονιάς. Από εδώ και πέρα, τον τελικό λόγο έχετε εσείς, οι αναγνώστες του insider.gr που με την ψήφο σας στο τέλος του κειμένου θα αναδείξετε τη νικήτρια.

  1. Σκλαβενίτης: Ήταν ο πρωταγωνιστής στην μεγαλύτερη επιχειρηματική διάσωση που έγινε ποτέ στην χώρα αποκτώντας το δίκτυο της Μαρινόπουλος.
  2. Κρι Κρι: Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία που έχει καταφέρει να κατακτήσει τόσο την ελληνική όσο και τις ξένες αγορές
  3. Μέλισσα Κίκιζας: Η βιομηχανία, με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον και την οποία εμπιστεύονται οι πολυεθνικές για την διακίνηση των προιόντων της.
  4. Γρηγόρης: Η αλυσίδα με την μεγαλύτερη ανάπτυξη δικτύου τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας
  5. Vivechrom: Η Vivechrom, η μεγαλύτερη εταιρεία χρωμάτων στην Ελλάδα, δεν απασχόλησε μόνο για τα σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα και την αύξηση του μεριδίου αγοράς της στον κλάδο. Εξίσου σημαντική ήταν κι η απόφαση μεταφοράς της παραγωγής από την Τουρκία στην Ελλάδα.
  6. Taxibeat: Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για την μεγαλύτερη εξαγορά νεοφυούς επιχειρησης εντός του 2017. Καταφέρνοντας να πουληθεί έναντι 43 εκατ. ευρώ στην Daimler η Taxibeat έδειξε το δρόμο στις υπόλοιπες ελληνικές startups
  7. Innoetics : Η ελληνική startup που αναπτύσσει τεχνολογίες μετατροπής κειμένου σε ομιλία,εξαγοράστηκε από τη Samsung. Αν και το ακριβές ποσό της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε «το ύψος του την τοποθετεί στις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις των τελευταίων ετών».
  8. Λαμψα: Η ξενοδοχειακή εταιρεία μετατράπηκε στον κυρίαρχο της πλατείας Συντάγματος. Με τη Μεγάλη Βρεταννία, το King George και το Kings Palace να ανήκουν πλέον στο χαρτοφυλάκιό της ο κύκλος εργασιών της σημείωσε αύξηση της τάξης του 20% το 2017.
  9. Όμιλος Μυτιληναίου – Αλουμίνιον της Ελλάδος: Σχεδιάζει νέα επένδυση 400 εκατ. ευρώ που θα καταστίσει τον όμιλο στον μεγαλύτερο παραγωγό αλουμίνας στην Ευρώπη
  10. Παπαστράτος: Έκανε την μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα στον τομέα της καπνοβιομηχανίας αλλάζοντας την φιλοσοφία της εταιρείας
  11. Energean Oil & Gas: Είναι η μόνη εταιρεία μέχρι στιγμής η οποία παράγει πετρέλαιο στην Ελλάδα (Πρίνος, Θάσος).
  12. Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια-ΕΛΠΕ: Σημείωσε κέρδη ρεκόρ το 2017 καταγράφοντας άνοδο 71% ενώ συνεχίζει να επενδύει στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider