Τζανακόπουλος: Έως το τέλος του μήνα οι οριστικές αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Αιμίλιος Περδικάρης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζανακόπουλος: Έως το τέλος του μήνα οι οριστικές αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Αισιοδοξία για την πορεία της αξιολόγησης και τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος εξέφρασε η κυβέρνηση διά του Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πραγματοποίησε μετωπική επίθεση στη ΝΔ με αφορμή τις αποκαλύψεις των Paradise Papers, καλώντας την με... υπονοούμενα να ανακοινώσει εάν γνωρίζει κάτι εκ των προτέρων.

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι στο χθεσινό Eurogroup επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα και είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Για το κοινωνικό μέρισμα τόνισε ότι οι οριστικές ανακοινώσεις θα γίνουν έως το τέλος του μήνα, καλώντας παράλληλα τη ΝΔ να ψηφίσει τις σχετικές διατάξεις και να μη λειτουργεί λαϊκίστικα. Ειδικά για τους πλειστηριασμούς, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις για να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους και να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των μερών, ενώ θα γίνουν συζητήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας με το νόμο Κατσέλη, η οποία λήγει στα τέλη του έτους.

«Διαβεβαιώνουμε ότι το σύνολο των ονομάτων θα ελεγχθεί εξονυχιστικά. Αν η ΝΔ μπορεί να διαφωτίσει για συγκεκριμένες περιπτώσεις, την καλούμε να το πράξει άμεσα και χωρίς μισόλογα», ήταν η αποστροφή του για το θέμα των Paradise Papers, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «λειτούργησε σαν να έχει τη μύγα και μυγιάζεται».

Για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μίλησε ξανά για προβοκατόρικη ενέργεια και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «φθηνό παιχνίδι εντυπώσεων», ενώ κάλυψε τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, χαρακτηρίζοντάς τον «εξαιρετικά επιτυχημένο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider