Μέτσολα: Ώρα να εμβαθύνουμε την ενιαία αγορά - Το πολυτιμότερο πλεονέκτημα της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέτσολα: Ώρα να εμβαθύνουμε την ενιαία αγορά - Το πολυτιμότερο πλεονέκτημα της ΕΕ
Η ενιαία αγορά αποτελεί το πιο πολύτιμο πλεονέκτημα της ΕΕ, διεμήνυσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Η ενιαία αγορά αποτελεί το πιο πολύτιμο πλεονέκτημα της ΕΕ, διεμήνυσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Στην ομιλία της στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 18 Απριλίου, η κα Μετσόλα αναφέρθηκε στη σημασία της ενιαίας αγοράς: «Η ενιαία αγορά της Ένωσής μας αποτελεί ένα μοναδικό αναπτυξιακό μοντέλο, ισχυρό μηχανισμό σύγκλισης και το πιο πολύτιμο πλεονέκτημά μας», υπογράμμισε.

Προσέθεσε δε ότι τώρα είναι η ώρα για «εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς». Ανέφερε ακόμα ότι μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας και της επιτάχυνσης των επενδύσεων, μπορούν να μειωθούν οι στρατηγικές εξαρτήσεις της Ευρώπης και να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

Παράλληλα, κατά τις επισκέψεις της στα κράτα μέλη συζήτησε με πολίτες, οι οποίοι με τους οποίους συζήτησε, θεωρούν προτεραιότητές τους την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ασφάλεια, την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Αυτά είναι τα ζητήματα που οι άνθρωποι περιμένουν από εμάς να λύσουμε, όπως έχουμε ήδη φέρει αποτελέσματα στα θέματα της μετανάστευσης», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προς νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για ανταγωνιστικότητα - Τα ορόσημα έως το καλοκαίρι του 2025

H πρόταση Λέτα, «δούρειος ίππος» για πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία στήριξης επιχειρήσεων - Στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής

Δάνεια ESM για αμυντικές δαπάνες και νέα «Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων» - Η πρόταση Λέτα στους ηγέτες της ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider