Morgan Stanley: Η BoE θα μειώσει τα επιτόκιά της τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Morgan Stanley: Η BoE θα μειώσει τα επιτόκιά της τον Μάιο
Το γεγονός πως η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία μείωση στα βασικά της επιτόκια στη συνεδρίαση του Μαΐου επισημαίνουν αναλυτές της Morgan Stanley

Το γεγονός πως η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία μείωση στα βασικά της επιτόκια στη συνεδρίαση του Μαΐου επισημαίνουν αναλυτές της Morgan Stanley, επιβεβαιώνοντας την θέση υπέρ των μειώσεων που είχε λάβει ο οίκος στις αρχές Μαρτίου.

«Συνεχίζουμε να συστήνουμε μία μείωση στα επιτόκια από τον Μάιο» ανέφερε στο CNBC ο επικεφαλής οικονομολόγος της Morgan Stanley Jens Eisenschmidt, σημειώνοντας παράλληλα πως «πάνω κάτω όλες οι κεντρικές τράπεζες βρίσκονται στο ίδιο σημείο».

«Η διαδικασία αποπληθωρισμού είναι ανώμαλη και δεν είναι πλήρως εξασφαλισμένη. Ως εκ τούτου, αυτό δημιουργεί την επιθυμία να προχωρήσει αργά η διαδικασία (σ.σ. μείωσης των επιτοκίων) και με μετρημένο ρυθμό», είπε ο Eisenschmidt.

«Ταυτόχρονα, νομίζω ότι τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την ΕΚΤ είναι σαφές ότι έρχονται οι μειώσεις επιτοκίων. Ενώ για τη Fed, όπως είπα, υπάρχει λίγη ακόμα αναμονή», πρόσθεσε ο αναλυτής της τράπεζας, διαχωρίζοντας τις εκτιμήσεις του από αυτές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπου οι προβλέψεις στην Wall Street κάνουν λόγο για μία πρώτη μείωση των επιτοκίων από την BoE τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το CNBC, οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο επίμονος πληθωρισμός στις ΗΠΑ και τα ολοένα πιο δεικτικά σχόλια αξιωματούχων της Federal Reserve για την πορεία του αποπληθωρισμού έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση την εικόνα πως η κατάσταση βαίνει προς βελτίωση.

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε ελαφρώς λιγότερο από το αναμενόμενο, υποχωρώντας στο 3,2% τον Μάρτιο από 3,4% τον Φεβρουάριο, αλλά υπολείπεται του 3,1% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές για τον περασμένο μήνα. Η BOE έχει προβλέψει ότι ο πληθωρισμός θα πέσει κάτω από τον στόχο του 2% το δεύτερο τρίμηνο, πριν αυξηθεί ξανά στο 3% αργότερα φέτος.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι δήλωσε την Τετάρτη ότι οι προοπτικές στην Ευρώπη διέφεραν από αυτές των ΗΠΑ και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώνεται, τονίζοντας πως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε «σε καλό δρόμο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider