Γερμανία: Αναπάντεχη αύξηση στις εργοστασιακές παραγγελίες Ιανουαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Αναπάντεχη αύξηση στις εργοστασιακές παραγγελίες Ιανουαρίου
Το άνοιγμα της οικονομίας της Κίνας μετά από τα lockdown είναι πιθανό να ενισχύσει αυτό το αίσθημα, αυξάνοντας την προοπτική ανόδου για τις γερμανικές εξαγωγές.

Αναπάντεχη αύξηση στις παραγγελίες Ιανουαρίου σημείωσαν τα γερμανικά εργοστάσια, ενισχύοντας έτσι την αισιοδοξία για την συνέχεια της χρονιάς.

Η ζήτηση αυξήθηκε 1% σε μηνιαία βάση, σε σύγκριση με πτώση 0,7% που προβλεπόταν σε έρευνα του Bloomberg. Το «άλμα» οφείλεται στα κεφαλαιουχικά αγαθά, ιδιαίτερα στην κατασκευή αεροσκαφών και διαστημικών σκαφών και σε κινητήρες μηχανοκίνητων οχημάτων, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας την Τρίτη.

Η γερμανική παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 0,4% το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, καθιστώντας δύσκολη την αποφυγή της ύφεσης λόγω των υψηλότερων λογαριασμών ενέργειας. Τα ταχέως αυξανόμενα κόστη δανεισμού που δεν έχουν ακόμη καλυφθεί πλήρως προσθέτουν στους «κόντρα» ανέμους.

Ωστόσο, ο μεταποιητικός τομέας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει κάποιους λόγους για αισιοδοξία, που ισχυροποιείται από τη σημαντική βελτίωση των οικονομικών προσδοκιών, όπως προκύπτει από την έρευνα του ινστιτούτου Ifo για τον Φεβρουάριο. Το άνοιγμα της οικονομίας της Κίνας μετά από τα lockdown είναι πιθανό να ενισχύσει αυτό το αίσθημα, αυξάνοντας την προοπτική ανόδου για τις γερμανικές εξαγωγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στουρνάρας στους FT: Ένα βήμα πριν το investment grade, η νέα κυβέρνηση να μην σπαταλήσει την ευκαιρία

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ - Τα αιτήματά τους

Εξωδικαστικός: Εφικτός ο στόχος για ρυθμίσεις δανείων 2 δισ. ευρώ έως τέλος Ιουνίου – Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών

gazzetta
gazzetta reader insider insider