Capital Controls: Απεριόριστες αναλήψεις από την 1η Οκτωβρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Capital Controls: Απεριόριστες αναλήψεις από την 1η Οκτωβρίου

Την άρση των capital controls για συναλλαγές στο εσωτερικό της χώρας ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα του insider.gr.

Συγκεκριμένα, από την προσεχή Δευτέρα 1η Οκτωβρίου θα επιτρέπονται απεριόριστες αναλήψεις μετρητών, από τα γκισέ των τραπεζών και τα ΑΤΜ, ενώ οι αναλήψεις μετρητών από το εξωτερικό θα επιτρέπονται έως το ποσό των 5.000 ευρών.

Επιπλέον, κάθε φυσικό πρόσωπο θα μπορεί να μεταφέρει στο εξωτερικό 10.000 ευρώ σε φυσικό χρήμα, έναντι 3.000 που ήταν το όριο μέχρι πρότινος. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/ και σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό.

Επιπλέον, επιτρέπεται η μεταφορά στο εξωτερικό όλων των χρημάτων που αποτελούν κέρδη και μερίσματα προερχόμενα από κεφάλαια εξωτερικού, που επενδύονται στην Ελλάδα μετά τη δημοσίευση της απόφασης για κάθε ημερολογιακό έτος.

Τέλος, με τη σημερινή χαλάρωση των capital controls για τις επιχειρήσεις, θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των υποκαταστημάτων οι συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, μέσω της αύξησης του ποσού που μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό, από 40.000 ευρώ σε 100.000 ευρώ, για κάθε συναλλαγή ανά πελάτη και ανά ημέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider