Ανέπαφα οι μισές πληρωμές με κάρτες στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανέπαφα οι μισές πληρωμές με κάρτες στην Ελλάδα

Θεαματική αύξηση της τάξης του 206% καταγράφουν οι πληρωμές μέσω ανέπαφων συναλλαγών στη χώρα μας τους τελευταίους 18 μήνες, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Mastercard. Πλέον σχεδόν μια στις δύο πληρωμές με χρήση κάρτας στην Ελλάδα γίνονται ανέπαφα.

Έτσι η χώρα βρίσκεται σε ένα γκρουπ με περισσότερες από 15 κύριες, ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Δανίας, Κροατίας, Ουγγαρίας, Ολλανδίας, Πολωνίας και Ρωσίας, το 50% των συναλλαγών στα καταστήματα γίνεται ανέπαφα.

Η νέα έρευνα της Mastercard αποδεικνύει την αύξηση της χρήσης ανέπαφων συναλλαγών στην Ευρώπη, καταγράφοντας άνοδο 97%, για το τρέχον έτος. Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν αλλαγές στην συμπεριφορά των καταναλωτών υπέρ των ανέπαφων συναλλαγών. Για παράδειγμα στην Πολωνία οι ανέπαφες συναλλαγές ξεπερνούν το 80% σε ετήσια βάση. Παράλληλα, σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες παρατηρούνται αυξητικές τάσεις προς τη χρήση ανέπαφης τεχνολογίας από τους καταναλωτές.

«Η Ελλάδα πρωτοστατεί στην εξέλιξη και την ανοδική πορεία των ανέπαφων πληρωμών στην Ευρώπη και μας εμπνέει για να επενδύουμε συνεχώς στην καινοτομία. Στόχος μας είναι η διαρκής βελτίωση των τεχνολογικών υποδομών που θα συνεισφέρουν στην γενικότερη ανάπτυξη της αγοράς αλλά και διευκόλυνση της καθημερινότητας για τους Έλληνες καταναλωτές», σημειώνει η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider