Δυναμικό ντεμπούτο στα eshops για την υπηρεσία MyBank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμικό ντεμπούτο στα eshops για την υπηρεσία MyBank

Ξεπέρασαν τα 15 εκατ. ευρώ οι ηλεκτρονικές αγορές με την υπηρεσία MyBank, η οποία δίνει στον καταναλωτή τη δυνατότητα άμεσης χρέωσης του τραπεζικού λογαριασμού του internet banking. Κάθε μήνα, οι πληρωμές μέσω της νεάς αυτής υπηρεσίας αυξάνονται κατά 55%.

Με την υπηρεσία MyBank, η οποία λειτουργεί από την αρχή του έτους και προσομοιάζει με το Paypal στις αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα, πραγματοποιήθηκαν 67.500 πληρωμές συνολικής αξίας 15 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Με το πανευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών συνεργάζονται και οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Τράπεζα Eurobank. Στους εννέα μήνες λειτουργίας του MyBank έχουν συμβληθεί 20 επιχειρήσεις που παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Η μέση μηνιαία αύξηση του αριθμού των συναλλαγών ανέρχεται σε 55% και η μέση αξία της κάθε πληρωμής στα 220 ευρώ.

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα οι τράπεζες-μέλη μας έλαβαν μια στρατηγική απόφαση ενίσχυσης των πληρωμών σε περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέροντας ασφαλείς, γρήγορες και χαμηλού κόστους υπηρεσίες πληρωμών σε καταναλωτές και επιχειρήσεις της χώρας μας», σημειώνει η κ. Χαρούλα Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέας της ΕΕΤ.

«Η ελπιδοφόρα ανάπτυξη της υπηρεσίας MyBank στην Ελλάδα δείχνει ότι η λύση μας ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς από πλευράς αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης και ταχύτητας. Η MyBank προσφέρει μία απρόσκοπτη εμπειρία στον χρήστη, η οποία την καθιστά ιδανική για πληρωμές τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ολόκληρο τον Ενιαίο Χώρο Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA)» δήλωσε ο κ. Τζον Μπρόξις, Διευθύνων Σύμβουλος της MyBank.

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές της MyBank διατίθενται προς το παρόν σε επιχειρήσεις εγκατεστημένες σε τέσσερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Βέλγιο, Γαλλία, Ελλάδα και Ιταλία - και καταγράφει σταθερό ρυθμό ανάπτυξης σε όλες τις αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider