Στα 1.800 ευρώ το μήνα το όριο αναλήψεων από την Παρασκευή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 1.800 ευρώ το μήνα το όριο αναλήψεων από την Παρασκευή

Αλλάζει το όριο αναλήψεων και διευκολύνεται το άνοιγμα νέων λογαριασμών στις τράπεζες από την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ της 3ης Αυγούστου και θα τεθούν σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου, το μηνιαίο όριο αναλήψεων από ΑΤΜ και τα γκισέ αυξάνεται στα 1.800 ευρώ σωρευτικά, από 840 ευρώ που είναι σήμερα για διάστημα 2 εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, τα μετρητά που δεν θα έχουν αναληφθεί κάποια ημέρα ή κάποιες ημέρες θα μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των 1.800 ευρώ ανά ημερολογιακό μήνα. Δηλαδή, από τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα επιτρέπεται η ανάληψη από κάθε τραπεζικό λογαριασμό ποσού 1.800 ευρώ, ακόμη και εφάπαξ μέσα σε έναν μήνα. Με τα ισχύοντα έως σήμερα, προβλέπεται η δυνατότητα ανάληψης ποσών έως 840 ευρώ ανά 14 ημέρες, ήτοι 1.680 ευρώ ανά 28 ημέρες.

Αλλαγές έρχονται, όμως, και για τις αναλήψεις χρημάτων από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, επιτρέπονται οι αναλήψεις μετρητών έως του ποσοστού 50% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2017, μεταφέρονται από την αλλοδαπή με μεταφορά πίστωσης σε υφιστάμενους λογαριασμούς που τηρούνται σε ελληνική τράπεζα.

Επίσης, η χαλάρωση των περιοριστικών όρων περιλαμβάνει επίσης νέα μέτρα για εταιρείες και ελεύθερους επαγγελματίες και θα επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού σε τράπεζα μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη. Οι επαγγελματίες αγρότες θα μπορούν να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό εφόσον δεν τηρείται ήδη άλλος λογαριασμός.

Θα επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας από εργαζόμενο σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα εκτός αυτού στο οποίο ήδη τηρεί λογαριασμό, εφόσον ο νέος εργοδότης του καταβάλλει τη μισθοδοσία σε διαφορετική τράπεζα από εκείνη που τηρεί λογαριασμό ο εργαζόμενος.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι ανάληψη άνω του ποσού των 1.800 ευρώ, ισχύει μόνο για όσους καταθέτουν φυσικό χρήμα στην τράπεζα (ανάληψη έως και το 100% των ποσών που καταθέτουν) και για εμβάσματα από το εξωτερικό (ανάληψη του 50% του ποσού του εμβάσματος).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider