Δύο νέες υπηρεσίες για εμβάσματα στη στιγμή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο νέες υπηρεσίες για εμβάσματα στη στιγμή

Δύο νέες δυνατότητες δίνουν οι τράπεζες στους πελάτες τους προκειμένου να κάνουν διατραπεζικές μεταφορές σε πραγματικό χρόνο.


Με σημερινή της ανακοίνωση, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει τους καταθέτες ότι χάρη στο νέο πληροφοριακό σύστημα IRIS, οι τράπεζες απλοποιούν σημαντικά τις διαδικασίες διατραπεζικών μεταφορών, μειώνοντας αισθητά το κόστος και τον χρόνο εκτέλεσης των εντολών από τους πελάτες τους.

Όπως έχει αναφέρει ήδη το insider.gr, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι καταθέτες είναι να εξουσιοδοτήσουν την τράπεζα της επιλογής τους για να δηλώσει έναν λογαριασμό τους στο IRIS, στον οποίο θα λαμβάνουν τα χρήματα που τους στέλνουν άλλα άτομα μέσω της νέας υπηρεσίας. Για να το κάνουν αυτό, θα πρέπει όταν συνδεθούν στον λογαριασμό τους στο internet banking ή στο mobile banking να κάνουν εγγραφή στο IRIS –ουσιαστικά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Συγκεκριμένα, τίθενται σε εφαρμογή δύο νέες υπηρεσίες:

Με την πρώτη υπηρεσία, οι καταθέτες (φυσικά πρόσωπα) μπορούν να μεταφέρουν χρηματικά ποσά έως 500 ευρώ την ημέρα, όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες, με πίστωση του λογαριασμού του δικαιούχου σε άλλη τράπεζα και άμεση διαθεσιμότητα των πιστούμενων κεφαλαίων σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Δικαιούχοι των χρηματικών ποσών μπορούν να είναι φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις ή ελεύθεροι επαγγελματίες. Στην υπηρεσία συμμετέχουν οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ: Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Eurobank.

Με τη δεύτερη υπηρεσία οι πληρωτές (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) μπορούν να μεταφέρουν χρηματικά ποσά έως 12.500 ευρώ ανά εντολή, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 08:00 έως τις 16:30, με πίστωση του λογαριασμού του δικαιούχου σε άλλη τράπεζα και διαθεσιμότητα των κεφαλαίων του το αργότερο σε 10 λεπτά. Στην υπηρεσία συμμετέχουν οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ: Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Eurobank και ATTICA.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορούν οι καταθέτες να απευθύνονται στην τράπεζά τους:

Τράπεζα Πειραιώς: www.piraeusbank.gr ή στο τηλέφωνο 18 28 38

Εθνική Τράπεζα: www.nbg.gr ή στο e-mail [email protected] ή στο τηλέφωνο 181818 και από εξωτερικό στο (+30)210 484 8484

Alpha Bank: www.alpha.gr ή στο τηλέφωνο 210 326 0000

Eurobank Ergasias: 210 955 5000 ή και 801 111 1144 από σταθερό τηλέφωνο

Attica Bank: www.atticabank.gr ή στο τηλέφωνο 210 366 9000 ή και στο Δίκτυο Καταστημάτων

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider