Ήρθε το app της Alpha Bank για το «κυνήγι» του αφορολόγητου

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήρθε το app της Alpha Bank για το «κυνήγι» του αφορολόγητου

Το νέο app που υπολογίζει το αφορολόγητο που χτίζουν οι πελάτες της χρησιμοποιώντας τις κάρτες για τις συναλλαγές τους, έβγαλε στον «αέρα» η Alpha Bank τις προηγούμενες ημέρες.

Η νέα εφαρμογή έχει ενσωματωθεί στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) της Alpha Bank, καθώς και στο mobile banking για χρήση από φορητές συσκευές. Ο πελάτης της τράπεζας, αφού συνδεθεί στον λογαριασμό του, μπορεί να δει ανάλυση των δαπανών του ανά κατηγορία (εστίαση-ταξίδια, καύσιμα, τηλεπικοινωνίες, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας κ.α.) οι οποίες είναι επιλέξιμες για τον υπολογισμό του αφορολόγητου.

Όπως αναφέρει στο insider.gr ο κ. Δαμιανός Χαραλαμπίδης, Chief Digital Officer της Alpha Bank, η τράπεζα προχωρά δυναμικά στην εισαγωγή νέων εφαρμογών και άλλων ψηφιακών δυνατοτήτων στο φάσμα των υπηρεσιών της με στόχο τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας του πελάτη, είτε χρησιμοποιεί για τις συναλλαγές του την ηλεκτρονική τραπεζική, το mobile banking ή τα φυσικά καταστήματα.

Επίσης, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός του, η εφαρμογή υπολογίζει και το ύψος των δαπανών που πρέπει να συγκεντρώσει έως το τέλος του χρόνου. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που εμφανίζονται στην εφαρμογή περιλαμβάνουν τις συναλλαγές έως την αμέσως προηγούμενη ημέρα.

Για την εφαρμογή από κινητά, οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν ανανέωση (update) της εφαρμογής τους από το App Store ή το Google Play, ανάλογα με το λειτουργικό που χρησιμοποιούν στο κινητό ή το tablet τους.

Όλες οι τράπεζες στη «μάχη» του αφορολόγητου

Μία-μία οι τράπεζες μπαίνουν στη μάχη του αφορολόγητου ορίου, ενσωματώνοντας στις ψηφιακές εφαρμογές τους τη δυνατότητα υπολογισμού του ποσού που έχει κατοχυρώσει ο φορολογούμενος από τις αγορές, πληρωμές ή μεταφορές μέσω των καρτών κάθε τράπεζας.

Στις δαπάνες που συνυπολογίζονται περιλαμβάνονται οι αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και οι πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ. Όπως είναι αναμενόμενο, οι φορολογούμενοι σπεύδουν να κάνουν τις πληρωμές τους με ηλεκτρονικά μέσα προκειμένου να διασφαλίσουν το αφορολόγητο, μειώνοντας δραστικά τη χρήση μετρητών.

Αντίστοιχες εφαρμογές έχουν παρουσιάσει ή προετοιμάζουν και οι υπόλοιπες τράπεζες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία συγκέντρωσης όλων των στοιχείων των τραπεζών από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ενσωματωθεί στο Taxisnet η μια αντίστοιχη εφαρμογή ενημέρωσης των φορολογούμενων σχετικά με το αφορολόγητο που έχουν κατοχυρώσει, για όλες τις συναλλαγές τους ανεξαρτήτως τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider