Εξορθολογισμός των κατασχέσεων ο κοινός στόχος ΑΑΔΕ-τραπεζών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξορθολογισμός των κατασχέσεων ο κοινός στόχος ΑΑΔΕ-τραπεζών

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) συνεργάζεται στενά και αρμονικά με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση του συστήματος κατασχέσεων, αναφέρουν τραπεζικές πηγές με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ροή του συστήματος παρουσιάζει διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του έτους, οι οποίες οφείλονται σε τεχνικούς, νομικούς (παραγραφές οφειλών, μη επίδοση κατασχέσεων τον μήνα Αύγουστο), διαχειριστικούς λόγους - ακόμη και σε εθιμικούς (δεν επιδίδονται κατασχετήρια την περίοδο του Πάσχα).

Η εξομάλυνση της ροής των κατασχέσεων και του περιορισμού τους στο αναγκαίο μέτρο, αποτελεί κοινό στόχο της ΑΑΔΕ και της ΕΕΤ.

Ζητούμενο είναι να περιοριστεί ο αριθμός των ενεργειών στον απολύτως απαραίτητο, να μην εμφανίζονται αυξομειώσεις κατά τη διάρκεια του έτους και να εξαλειφθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κάθε δυσλειτουργία, αδικία ή υπερβολή. Αποτελεί προτεραιότητα των στελεχών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αλλά και των τραπεζών, να καταλήξει επιτυχώς η προσπάθεια το συντομότερο, ώστε να εξασφαλιστεί μια ροή που δεν θα επιβαρύνει το σύστημα και που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των φορολογουμένων αλλά και τα δημόσια έσοδα, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την εθνική οικονομία, αναφέρουν τραπεζικές πηγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider