Οι λογαριασμοί μισθοδοσίας «γλυκαίνουν» τους εργαζόμενους

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι λογαριασμοί μισθοδοσίας «γλυκαίνουν» τους εργαζόμενους

Αν ανήκετε στην κατηγορία των τυχερών που δεν ξοδεύουν ολόκληρο το μισθό τους από την πρώτη εβδομάδα, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη που προσφέρουν οι τράπεζες στους μισθωτούς πελάτες τους.


Σε συνθήκες μηδενικών επιτοκίων, με τους αποταμιευτικούς και τους τρεχούμενους λογαριασμούς να δίνουν «συμβολικό» επιτόκιο 0,01% , οι λογαριασμοί μισθοδοσίας κάνουν τη διαφορά με επιτόκια έως 1%.

Αυτό συμβαίνει γιατί, εκτός από τους εργαζόμενους, τα οφέλη της μισθωτής εργασίας τα αναγνωρίζουν και οι τράπεζες. Για να προσελκύσουν κεφάλαια και πελάτες, τα πιστωτικά ιδρύματα επιλέγουν τη σίγουρη λύση –τους μισθωτούς– και προσφέρουν δέλεαρ για να εξασφαλίζουν εργαζόμενους και εργοδότες.

Και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν ειδικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας που προσφέρουν στους πελάτες τους μια σειρά από προνόμια, όπως προγράμματα επιβράβευσης με πόντους, δυνατότητα υπερανάληψης, δωρεάν πιστωτικές κάρτες, έκπτωσης τα επιτόκια δανείων και μειωμένες προμήθειες.

Ας δούμε κάθε προϊόν χωριστά:

«Μισθοδοσία Προνόμιο» από τη Eurobank

Στους μισθωτούς πελάτες της, η Eurobank παρέχει προνομιακό επιτόκιο 0,75% για τα πρώτα 5.000 ευρώ και επιτόκιο 0,05% για τα ποσά από 5.000 και άνω.

Επίσης, συνδέει τη χρεωστική κάρτα με το πρόγραμμα επιβράβευσης «Επιστροφή» και ανταμείβει όσους τη χρησιμοποιούν για τις αγορές τους με δωροεπιταγές σε 7.000 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, παρέχεται δυνατότητα υπερανάληψης άτοκα για τα πρώτα 150 ευρώ μηνιαίως και δεν επιβάλλει χρέωση σε πάγιες εντολές για την εξόφληση λογαριασμών ΔΕΚΟ.

«Πειραιώς Αποδοχών» από την Τράπεζα Πειραιώς

Αν μπορείτε να αποταμιεύετε ένα ποσό κάθε μήνα από τον μισθό σας, η Πειραιώς σας επιβραβεύει. Χωρίς ελάχιστο ή μέγιστο ποσό κατάθεσης και χωρίς υποχρέωση μηνιαίου μέσου υπολοίπου, οι καταθέτες απολαμβάνουν επιτόκιο 1% για τα πρώτα 5.000 ευρώ, το οποίο μειώνεται σε 0,10% για ποσά πάνω από αυτό το όριο.

Επίσης, παρέχεται δυνατότητα υπερανάληψης, καθώς και χορήγησης προσωπικού και στεγαστικού δανείου. Και εδώ η εξόφληση των λογαριασμών με πάγια εντολή γίνεται δωρεάν για τους κατόχους του λογαριασμού μισθοδοσίας, όπως επίσης και των προσωπικών επιταγών.

«Alpha Μισθοδοσία» από την Alpha Bank

Η πρόταση της Alpha Bank είναι ένας λογαριασμός μισθοδοσίας με κλιμακούμενο προνομιακό επιτόκιο. Το υπόλοιπο ποσό της κατάθεσης τοκίζεται πάντα στο σύνολό του σύμφωνα με το επιτόκιο που ισχύει στην εκάστοτε κλίμακα.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα προσφέρει επιτόκιο 1% για καταθέσεις έως 3.000 ευρώ, ενώ το ποσό που υπερβαίνει αυτό το όριο τοκίζεται με 0,10%.

Εκτός από τα δελεαστικά επιτόκια, η Alpha Bank προσφέρει τη δυνατότητα έκδοσης καρνέ επιταγών, με τα πρώτα δέκα φύλλα να είναι δωρεάν, και τα υπόλοιπα να παρέχονται με έκπτωση 50%.

Και εδώ οι πάγιες εντολές παρέχονται δωρεάν για τους μισθωτούς πελάτες, ενώ δεν επιβάλλονται χρεώσεις ούτε στα εισερχόμενα εμβάσματα.

«Μισθοδοτικός Plus» της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο παροχών με προνομιακούς όρους που καλύπτει τις βασικές ανάγκες των πελατών της μέσω μιας σταθερής και προνομιακής σχέσης –έναντι των απλών αποταμιευτικών προϊόντων.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέγουν αν θέλουν ο λογαριασμός «Μισθοδοτικός Plus» να είναι ταμιευτηρίου ή τρεχούμενος. Σε κάθε περίπτωση, απολαμβάνουν προνομιακό επιτόκιο 0,7% για τα πρώτα 5.000 ευρώ και 0,05% για τα ποσά που υπερβαίνουν το όριο.

Επίσης, οι πιστωτικές κάρτες της τράπεζας παρέχονται με δωρεάν συνδρομή καθ’ όλη τη διάρκεια τήρησης του λογαριασμού.

Επιπλέον, οι πελάτες έχουν δυνατότητα υπερανάληψης από τον τρεχούμενο λογαριασμό με πιστωτικό όριο έως 10.000 ευρώ με ευνοϊκό επιτόκιο, ενώ απολαμβάνουν εκπτώσεις και επί του κυμαινόμενου επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια που έχουν λάβει από την τράπεζα.

Τέλος, οι μισθωτοί πελάτες της Εθνικής έχουν δυνατότητα συμμετοχής στα Προγράμματα Ασφάλειας και Φροντίδας της Εθνικής Τράπεζας, Φροντίδα Νοσηλείας, Πρόληψη για όλους και Ασφάλιση Οχήματος, με ευνοϊκή τιμολόγηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider