Οι πιστωτικές κάρτες που «λύνουν τα χέρια» των φοιτητών

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πιστωτικές κάρτες που «λύνουν τα χέρια» των φοιτητών

Φοιτητική ζωή σημαίνει ανεμελιά και αυτό δεν πρέπει να αλλάξει ούτε στην εποχή των capital controls. Πιστές σε μια μακροχρόνια παράδοση, οι τράπεζες προσφέρουν μια σειρά από προϊόντα που θα κάνουν τη ζωή των φοιτητών –και των οικογενειών τους– ευκολότερη.

Τώρα πλέον που οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών έχουν μάθει σε ποιο ίδρυμα της χώρας θα φοιτήσουν, ένα από τα πράγματα που πρέπει να φροντίσουν εγκαίρως είναι το άνοιγμα λογαριασμού για τις… απαραίτητες αναλήψεις που συντηρούν τη φοιτητική ευτυχία.

Και τα τέσσερα μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας διαθέτουν εξειδικευμένα τραπεζικά προϊόντα που έχουν σαν βάση τους έναν καταθετικό λογαριασμό. Ορισμένες τράπεζες δίνουν επιπλέον τη δυνατότητα υπερανάληψης, καθώς και έκδοσης πιστωτικής κάρτας. Στις σημερινές συνθήκες ισχνής ρευστότητας, βέβαια, η έκδοση πιστωτικής κάρτας συνοδεύεται από μία σειρά προϋποθέσεις –όπως η ύπαρξη εγγυητή, ενώ τα πιστωτικά όρια είναι ιδιαίτερα «μετρημένα».

Οι πιστωτικές κάρτες, πάντως, «λύνουν τα χέρια» των φοιτητών και των γονιών τους, καθώς μέσω των άτοκων δόσεων μπορούν να αντέξουν το κόστος του νέου «νοικοκυριού» που πέφτει μαζεμένο με την έναρξη της φοιτητικής ζωής, συνήθως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Για να είναι, βέβαια, οι δόσεις άτοκες, βασική προϋπόθεση είναι κάτοχος θα πληρώνει ολόκληρη τη δόση κάθε μήνα, αλλιώς θα επιβαρυνθεί με τα «τσουχτερά» επιτόκια των πιστωτικών και θα πληρώσει τα έπιπλα... διπλά.

Ας δούμε τι προσφέρουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες για να «δελεάσουν» τους αυριανούς φοιτητές:

Student Eurobank Visa από τη Eurobank

Με την πιστωτική κάρτα Student Eurobank Visa, η Eurobank προσφέρει προνομιακό επιτόκιο αγορών και δυνατότητα αναλήψεων από το ΑΤΜ. Για την έκδοσή της, δεν απαιτούνται εγγυητές και δικαιολογητικά, αρκεί μόνο η φοιτητική ταυτότητα του σπουδαστή.

Με τη Student Eurobank Visa, ο δικαιούχος έχει πρόσβαση στο πρόγραμμα επιβράβευσης καρτών Eurobank Επιστροφή και μπορεί να εξαργυρώνει πόντους με τις αγορές τους στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

Η κάρτα χρησιμοποιείται και στο εξωτερικό, σε όλα τα ΑΤΜ των τραπεζών με το σήμα Visa, για αναλήψεις ανάλογα με το όριο αναλήψεων και το πιστωτικό όριο του δικαιούχου.

«Σπουδάζω» από την Εθνική Τράπεζα

Στην Εθνική Τράπεζα, οι φοιτητές μπορούν να ξεκινήσουν την πρώτη τους σχέση με τις τράπεζες από τον ειδικό καταθετικό λογαριασμό «Σπουδάζω», ο οποίος τους παρέχει όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες, μακριά από την οικογένειά τους.

Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του σπουδαστικού πακέτου από την Εθνική είναι η δυνατότητα υπερανάληψης, η οποία παρέχεται υπό προϋποθέσεις και με προνομιακούς όρους. Εφόσον οι πληρούνται οι όροι της τράπεζας, ο φοιτητής μπορεί να αποκτήσει έως και 5.000 μετρητά μέσω υπερανάληψης.

Συγκεκριμένα, το «Δικαίωμα Υπερανάληψης» προσφέρει:

  • δυνατότητα διαμόρφωσης του ορίου υπερανάληψης σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη
  • δυνατότητα ανάληψης μετρητών έως το ποσό του ορίου υπερανάληψης, χωρίς έξοδα
  • προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο και επιβάρυνση τόκων μόνο για το μέρος του πιστωτικού ορίου και το χρονικό διάστημα χρησιμοποιείται

Alpha Αφετηρία από την Alpha Bank

Ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών για τα πρώτα τους βήματα θα βρουν οι πρωτοετείς φοιτητές στην Alpha Bank. Πρόκειται για το προϊόν «Αφετηρία» που παρέχει στους φοιτητές ευνοϊκούς όρους, όχι μόνο για τα φοιτητικά τους χρόνια, αλλά και για το επαγγελματικό τους ξεκίνημα.

Μέσα από το Alpha Αφετηρία, όλοι οι νέοι ηλικίας από 18 έως 28 ετών μπορούν να ανοίξουν τον τρεχούμενο λογαριασμό «Alpha Αφετηρία», ο οποίος προσφέρει επίσης δυνατότητα υπερανάληψης.

Η Alpha Bank προβλέπει, επίσης, την έκδοση πιστωτικής κάρτας, ανάλογα με τις ανάγκες των νέων πελατών της, ενώ προσφέρει και έκπτωση 50% στην προμήθεια αγοράς φοιτητικού συναλλάγματος.

University Visa από την Πειραιώς

Δωρεάν για τον πρώτο χρόνο, η πιστωτική κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς παρέχει στους φοιτητές ειδικά προνόμια, εκπτώσεις και δώρα. Με την έκδοση της φοιτητικής κάρτας, οι σπουδαστές θα μπορούν να συμμετέχουν, επίσης, σε διαγωνισμούς, κληρώσεις και προγράμματα ανταμοιβής.

Επιπλέον, προσφέρει και μια σειρά από δωρεάν ασφαλιστικές καλύψεις.

  • Δωρεάν ασφάλιση Shopping Protection για αγορές στην Ελλάδα
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξίδια που εξοφπλούνται με την κάρτα
  • Ασφάλιση του υπολοίπου του λογαριασμού σε περίπτωση θανάτου ή μόνιμης ολικής ανικανότητας από ατύχημα

Όσον αφορά στην ελάχιστη μηνιαία καταβολή, αυτή διαμορφώνεται στο 2% επί του υπολοίπου της University Visa, κάθε μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider