Ραντεβού με τις μικροζυθοποιίες 13 και 14 Οκτωβρίου στο Ζάπειο

Δήμητρα Σκούφου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ραντεβού με τις μικροζυθοποιίες 13 και 14 Οκτωβρίου στο Ζάπειο

Αντίστροφη μέτρηση για την 5η Έκθεση «Ζυθογνωσία» Microbreweries, Craft & Premium Beers η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο ξεκίνησε. Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στις χειροποίητες (craft) μπίρες και σε άλλες μπίρες υψηλής ποιότητας και εστιάζει στη δοκιμή και όχι στην κατανάλωση μπίρας, παρουσιάζοντας και φέτος τις καλύτερες μικροζυθοποιίες της Ελλάδας, καθώς και πλήθος ξένων. Εξαρχής, η Ζυθογνωσία ασχολήθηκε σοβαρά με τη μπίρα υψηλής ποιότητας και δη τη χειροποίητη, αντιμετωπίζοντάς την ως ποτό ανάλογης σημασίας.

Φέτος η Ζυθογνωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερες ζυθοποιίες από ποτέ (πάνω από 40), κάποιες από τις οποίες εμφανίζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, όπως οι δανέζικη Dry&Bitter και η γαλλική Brasserie Saint Germain ενώ πολλές ελληνικές μικροζυθοποιίες που έχουν ιδρυθεί πρόσφατα κάνουν το ντεμπούτο τους στη φετινή έκδηλωση. Η Ζυθογνωσία φέτος συγκεντρώνει 150 μπύρες ενώ εξίσου σημαντικό είναι το απόλυτα ταιριαστό με μπίρα φαγητό της έκθεσης BBQ του Αμερικανικού Νότου, από την καντίνα των Po’Boys. Φέτος με ένα επιπλέον εργαλείο, ένα ειδικού σχεδιασμού ξυλόφουρνο (roaster), που αργοψήνει τα κρεατικά πλάι στο επίσης ειδικό καπνιστήριο (smoker).

Για τα εκτός φαγητού διαλείμματα ανάμεσα στις δοκιμές μπίρας ενδείκνυνται τα εξαιρετικά χαρμάνια καφέ τουThe Underdog, από τους πολυβραβευμένους baristas του, ενώ περισσότερες από 100 μπίρες θα διατίθενται προς πώληση στο pop-up ζυθοπωλείο τηςCava di Patsi, στην έξοδο της έκθεσης, για κατανάλωση στο σπίτι.

Η είσοδος στη Ζυθογνωσία κοστίζει 12 ευρώ (ισχύει και για τις δύο ημέρες και περιλαμβάνει εφάπαξ το ποτήρι γευστικής δοκιμής και τον κατάλογο της έκθεσης,www.zythognosia.gr)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider