«Ξεκλειδώνει» δράση 100 εκατ. ευρώ  του Αναπτυξιακού για την ενίσχυση της καινοτομίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ξεκλειδώνει» δράση 100 εκατ. ευρώ  του Αναπτυξιακού για την ενίσχυση της καινοτομίας

Τις διαδικασίες που θα ακολουθούνται ώστε να διαπιστώνεται αν μια παραγωγική διαδικασία ή υπηρεσία μπορεί να χαρακτηριστεί «καινοτόμα» καθορίζει κοινή υπουργική απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας & Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη.

Με αυτό τον τρόπο προχωρά η ενεργοποίηση του προγράμματος Ενισχύσεων Καινοτομικού Χαρακτήρα για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ. Απ’ αυτά τα 70 εκατ. ευρώ αφορούν επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης και του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων ενώ τα 30 εκατ. ευρώ αφορούν την φορολογική απαλλαγή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων ή την εισαγωγή οργανωτικών και διαδικαστικών καινοτομιών.

Το καθεστώς αποσκοπεί στην καθιέρωση ή ενίσχυση των προϊόντων καινοτομικού χαρακτήρα, καθώς και στην ενσωμάτωση οργανωτικών και διαδικαστικών καινοτομιών στις παραγωγικές και άλλες διαδικασίες με στόχο τη συνεχή δέσμευση στην καινοτομία ως κεντρική επιλογή των ενισχυόμενων ΜμΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider