REAL LIFE WORKING GIRL

Πώς να απαντήσετε στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σε συνέντευξη για δουλειά


6 Σεπτεμβρίου 2018

linkedin-sales-navigator-402853-unsplash.jpg

Όταν βρίσκεστε σε μια συνέντευξη για δουλειά δεν μπορείτε να προβλέψετε με βεβαιότητα ποιες ερωτήσεις θα σας κάνουν, παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια πράγματα που συνήθως ρωτάνε οι περισσότεροι εργοδότες. Και επειδή είναι κρίμα να μην είστε προετοιμασμένοι σας παραθέτουμε τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις και πώς να τις απαντήσετε.

"Πείτε μου κάποια πράγματα για εσάς."

Όταν σας κάνουν τη συγκεκριμένη ερώτηση δεν σημαίνει πως πρέπει να αναλύσετε τα προσωπικά σας, αλλά ότι πρέπει να μιλήσετε για τη μέχρι τώρα επαγγελματική σας πορεία. Οι εργοδότες δεν ενδιαφέρονται να ακούσουν ποιο είναι το χόμπι σας ή οικογενειακή σας κατάσταση, το μόνο που αναζητάνε είναι πληροφορίες που αφορούν την καριέρα σας.

 "Γιατί σκέφτεστε να αφήσετε την τρέχουσα δουλειά σας;"

Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να δώσετε μια απλή απάντηση όπως «Έκλεισα έναν κύκλο και είμαι έτοιμη να αναλάβω κάτι καινούριο». Δεν χρειάζεται να μπείτε σε λεπτομέρειες αναλύοντας τα προβλήματα που είχατε στην προηγούμενη δουλειά σας.

Διαβάστε εδώ: Αυτές τις φράσεις δεν πρέπει να τις πείτε ποτέ στο χώρο εργασίας

 "Πείτε μου τι κάνατε σε αυτή την περίπτωση..."

Οι εργοδότες μπορεί να σας ρωτήσουν διάφορα θέματα και τι κάνατε για να τα λύσετε. Ο σκοπός πίσω από αυτή την ερώτηση είναι να δώσετε όσες πιο καλές πληροφορίες μπορείτε για να αποδείξετε πως είστε ικανοί για τη θέση.

"Πείτε μου για τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες σας".

Αυτή η ερώτηση είναι ντυμένη με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, οπότε μπορεί να μην διατυπωθεί ακριβώς με αυτή τον τρόπο. Ο εργοδότης μπορεί να σας ρωτήσει: "Τι θα προσφέρατε σε αυτή τη δουλειά;  Ή ακόμα," Τι είδους ανατροφοδότηση έχετε λάβει στις προηγούμενες εκτιμήσεις όσο αφορά την απόδοσής σας; " Ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσετε είναι να δώσετε αρκετά παραδείγματα και να είστε ειλικρινείς.

"Τι μισθό θα θέλατε;"

Από όλες τις ερωτήσεις που οι άνθρωποι φοβούνται σε μια συνέντευξη, αυτή πιθανότατα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Αλλά αν δεν προετοιμαστείτε, κινδυνεύετε να δώσετε μια απάντηση που μπορεί να βλάψει τη διαπραγματευτική θέση σας αργότερα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι μια έρευνα όσο αφορά τους μισθούς που δίνουν οι εταιρίες για τη θέση που επιθυμείτε.