Πώς να επωφεληθείτε από το Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς να επωφεληθείτε από το Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας

Δυνατότητα σύνδεσης με υπερυψηλές ταχύτητες στους δικαιούχους ωφελούμενους που κατοικούν σε περιοχές όπου αναπτύσσονται, με ιδιωτικές επενδύσεις, υποδομές ικανές να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες δίνει η δράση «Superfast Broadband».

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), σύμφωνα με την οποία ο ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος, ανάλογα με τις ανάγκες του, τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν και τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που τις παρέχει.

Τι είναι το SFBB (Superfast Broadband);

Η SFBB υπηρεσία είναι η λιανική υπηρεσία ηλεκτρονικών επικοινωνιών οποιασδήποτε μορφής (1-, 2-, 3- ή 4-play) που περιλαμβάνει τουλάχιστον τα ακόλουθα:

  • Τον απαραίτητο τερματικό εξοπλισμό (modem/router) για τη λειτουργία της,
  • Πρόσβαση προς το Internet με πραγματική ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100Mbps,

Βασίζεται σε υπηρεσία χονδρικής που διατίθεται με τη μορφή χονδρικής Εικονικής Τοπικής Αδεσμοποίητης Πρόσβασης (Virtual Local Unbundling – VLU), με τεχνικές προδιαγραφές και ελάχιστα χαρακτηριστικά που συμμορφώνονται με την απόφαση 808/002/27.4.2017 της ΕΕΤΤ (και τις όποιες μελλοντικές σχετικές αποφάσεις της), με ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100Mbps, άμεσα αναβαθμίσιμη σε 1Gbps, και τιμή διάθεσής της υπηρεσίας χονδρικής μικρότερη ή ίση με την εγκεκριμένη από την ΕΕΤΤ τιμή χονδρικής, ως εκάστοτε ισχύει.

Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι πολίτες

Ωφελούμενοι της δράσης είναι όλοι οι πολίτες (φυσικά πρόσωπα περιλαμβανομένων και επιτηδευματιών που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΚ) 1407/2013 και τηρώντας τα όρια για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας) που επιθυμούν να αποκτήσουν μια SFBB υπηρεσία σε οποιαδήποτε από τις περιοχές όπου προσφέρονται SFBB υπηρεσίες.

Σε ποιες περιοχές είναι διαθέσιμη η υπηρεσία;

Μπορείτε μέσω της ιστοσελίδας της δράσης, να ενημερωθείτε εάν στη διεύθυνση ενδιαφέροντός σας προσφέρονται SFBB υπηρεσίες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να δείτε όλες τις προσφορές SFBB υπηρεσιών όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων που προσφέρονται στην εν λόγω διεύθυνση και να εντοπίσετε τη συγκεκριμένη προσφορά που σας ενδιαφέρει, με κριτήριο τις ανάγκες ή/και τις δυνατότητές σας.

Για να δείτε εάν προσφέρονται SFBB υπηρεσίες στη διεύθυνση για την οποία ενδιαφέρεστε, θα πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα Έλεγχος Διαθεσιμότητας.

Εάν έχετε απορίες, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας για να στείλετε το ερώτημά σας στο Γραφείο Αρωγής της δράσης.

Εάν στη διεύθυνση σας δεν υπάρχουν προς το παρόν υποδομές ικανές να προσφέρουν SFBB υπηρεσίες και δεδομένου ότι οι γεωγραφικές περιοχές κάλυψης διαρκώς θα διευρύνονται μπορείτε να επαναλάβετε τον έλεγχο σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή.

Εάν είστε επιτηδευματίας

Ειδικότερα, οι πολίτες που τυγχάνουν επιτηδευματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΚ) 1407/2013, μπορούν να λάβουν την προβλεπόμενη από τη δράση επιδότηση, εφόσον τηρούν τα όρια για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (κανόνας de minimis). Ο κανόνας de minimis (Ε.K.) ορίζει ότι οι συνολικές ενισχύσεις που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση σε μια τριετία δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ανώτατο όριο των 200.000 ευρώ. Ένα ανώτατο όριο 100.000 ευρώ εφαρμόζεται ειδικά για τον τομέα των οδικών μεταφορών. Ο κανόνας de minimis διέπει μεταξύ άλλων και το επενδυτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Ελλάδας.

Ποιο είναι το ύψος της επιδότησης;

To SFBB κουπόνι έχει συνολική οικονομική αξία που καλύπτει τις ακόλουθες παροχές:

  • Διαδικτυακή σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας που επιδοτείται με 13€/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών
  • Εφάπαξ κόστος σύνδεσης που επιδοτείται με 48€

Πώς θα εγγραφείτε στην υπηρεσία για την απόκτηση του προσωπικού SFBB κουπονιού;

Εφόσον πληροίτε τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας της δράσης, μπορείτε να εκδώσετε τον μοναδικό κωδικό του SFBB κουπονιού που σας αντιστοιχεί, με χρήστη των διαπιστευτηρίων (username/password) του πληροφοριακού συστήματος TAXISNET της ΑΑΔΕ.

Σε ποια διεύθυνση ενεργοποιείται η υπηρεσία;

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας δεν γίνεται υποχρεωτικά στη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία στη διεύθυνση που επιθυμείτε, ωστόσο θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι το SFBB κουπόνι συσχετίζεται με έναν μόνο ωφελούμενο και μία μόνο ταχυδρομική διεύθυνση και θα πρέπει απαραιτήτως να ταυτίζονται με τον αντισυμβαλλόμενο του τηλεπικοινωνιακού παρόχου και τη διεύθυνση λειτουργίας της σύνδεσης που θα αναγράφονται στο τηλεπικοινωνιακό συμβόλαιο που θα υπογράψετε.

Για πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί η επιδότηση;

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ωφελουμένους επιδοτούνται για 24 μήνες από την ημερομηνία εξαργύρωσης του SFBB κουπονιού.

Μέχρι πότε μπορείτε να εξαργυρώσετε το κουπόνι της επιδότησης

Το SFBB κουπόνι είναι εξαργυρώσιμο μέχρι την 31η Μαρτίου 2019. Τα SFBB κουπόνια που δεν θα έχουν ενεργοποιηθεί έως την 31η Μαρτίου 2019 ακυρώνονται. Η καταληκτική ημερομηνία εξαργύρωσης δύναται να παραταθεί με απόφαση της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Τομέα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ποιον επιβαρύνουν τα έξοδα απόκτησης του απαραίτητου εξοπλισμού σύνδεσης;

Τα έξοδα του απαραίτητου εξοπλισμού πρόσβασης στο διαδίκτυο (modem/router) δεν βαραίνουν εσάς. Ο απαραίτητος εξοπλισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της SFBB υπηρεσίας που αποκτάτε, η οποία και ενεργοποιείται μόνο μετά την παραλαβή του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή προσφορών και περιοχών κάλυψης διατίθενται στον Οδηγό Υλοποίησης της δράσης.

Στη δράση μπορούν, επίσης, να συμμετέχουν και όλοι οι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες τηλεπικοινωνιακών παρόχων με δικαίωμα σύναψης τηλεπικοινωνιακού συμβολαίου.

Οι λειτουργίες των τηλεπικοινωνιακών παρόχων και των εξουσιοδοτημένων συνεργατών τους είναι διαθέσιμες από το πληροφοριακό σύστημα της δράσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider