Πώς οι ασφαλιστικές κάνουν τις διακοπές σας πιο… ξέγνοιαστες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς οι ασφαλιστικές κάνουν τις διακοπές σας πιο… ξέγνοιαστες

Σε κάθε ταξίδι μπορούν να σημειωθούν μια σειρά από απρόοπτα. Από την μικρή ενόχληση που μπορεί να προκαλέσει η καθυστέρηση μιας πτήσης ή η απώλεια των αποσκευών έως τα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσει μια ξαφνική ασθένεια ή ατύχημα οι ασφαλιστικές προσφέρουν συμβόλαια που προσφέρουν σημαντική προστασία.

Πρόκειται για ειδικά και φθηνά ασφαλιστικά προϊόντα τα οποία προσφέρονται είτε μόνο για ένα ταξίδι είτε για πολλαπλά ταξίδια σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να κάνει ο καθένας που ετοιμάζεται να ταξιδέψει, από μικρά παιδιά έως και ηλικιωμένοι. Πέρα από τα ατομικά προγράμματα υπάρχουν πολλά ταξιδιωτικά πρακτορεία που κάνουν ομαδικές ασφαλίσεις, ειδικά στην περίπτωση ταξιδιών με γκρουπ.

Κάθε ασφαλιστική προσφέρει διαφορετικά προγράμματα αλλά σε γενικές γραμμές οι καλύψεις ομαδοποιούνται ως εξής:

Ασφάλιση Υγείας – Ατυχήματος:

Σε αυτή την ομάδα παρέχονται καλύψεις που έχουν να κάνουν με την περίθαλψη και την φροντίδα του ασφαλισμένου σε περίπτωση που αυτός αρρωστήσει ή έχει κάποιο ατύχημα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Ενδεικτικά καλύπτονται οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και δαπάνες νοσηλείας, αλλά και η μετακίνηση και διαμονή σε στενό συγγενή του ασφαλισμένου που νοσηλεύεται. Παράλληλα μπορεί να δίνεται αποζημίωση για ανικανότητα ή απώλεια ζωής του ασφαλισμένου όπως και κάλυψη εισιτηρίων έκτακτης επιστροφής του ασφαλισμένου, έξοδα μεταφοράς σωρού σε περίπτωση θανάτου.

Ακύρωση ταξιδιού – Απώλεια αποσκευών

Σε αυτή την ομάδα περιέχονται καλύψεις όπως: αποζημιώσεις κλοπής ή ζημιάς των αποσκευών και των αντικειμένων εντός των αποσκευών, αποζημίωση για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης μετά από καθυστέρησης παράδοσης των αποσκευών, παροχή μετρητών σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής των χρημάτων κ.α.

Το κόστος των προγραμμάτων ταξιδιωτικής ασφάλισης επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως: το πλήθος των καλύψεων, τα κεφάλαια με τα οποία καλύπτονται οι διάφοροι κίνδυνοι, αν οι καλύψεις αφορούν ατύχημα ή ασθένεια ή και τα δύο, ο τρόπος αποζημίωσης, τα όρια ηλικίας και βέβαια η χώρα την οποία θα επισκεφτείτε. Κάθε χώρα έχει ξεχωριστούς κινδύνους ενώ κάποιες εξαιρούνται τελείως από την ασφάλιση λόγω π.χ. πολέμου, ή συγκρούσεων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το κόστος μια απλής ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να ξεκινήσει από τα 20-30 ευρώ αν πρόκειται για ένα ταξίδι εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μια ετήσια ταξιδιωτική ασφάλιση κοστίζει περίπου 180 με 200 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider