Φυσικό Αέριο: Η πιο οικονομική μορφή μετακίνησης μπορεί να βρίσκεται κάπου κοντά σου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φυσικό Αέριο: Η πιο οικονομική μορφή μετακίνησης μπορεί να βρίσκεται κάπου κοντά σου

Έχεις στη διαδρομή για το σπίτι σου πρατήριο φυσικού αερίου; Τότε μη χάνεις την ευκαιρία να εξοικονομείς ως 60% του κόστους καυσίμων κάθε φορά που οδηγείς!

Πλεονεκτεί ως προς την τιμή έναντι όλων των άλλων καυσίμων κίνησης, μειονεκτεί ακόμη όμως ως προς το δίκτυο τροφοδοσίας. Το φυσικό αέριο αποτελεί μακράν την πιο οικονομική επιλογή ενός οδηγού για τις μετακινήσεις του εντός και εκτός πόλης.

Τα νούμερα άλλωστε μιλάνε από μόνα τους.. ένα ΙΧ αυτοκίνητο που "καίει" φυσικό αέριο έχει όφελος γύρω στο 60 % απ' ότι αν χρησιμοποιούσε βενζίνη, 35 % έναντι του ντίζελ και 15% έναντι του υγραερίου.

Και όλα αυτά στην Ελλάδα της πανάκριβης βενζίνης, με την τιμή να χτυπά κόκκινο, ξεπερνώντας το 1,60 στην Αττική. Το φυσικό αέριο αντίστοιχα, το βρίσκουμε σήμερα στα πρατήρια μόλις στα 0.89/Kg, γεγονός που δικαιολογεί το υψηλό ποσό που μπορεί να κερδίσει ένας μέσος οδηγός ετησίως, εφόσον επιλέξει να μετατρέψει το όχημά του σε αεριοκίνητο!

Μεγάλη επίσης εξοικονόμηση επιτυγχάνεται και στα επαγγελματικά οχήματα, στα ταξί και στα φορτηγά, καθώς η τιμή του ντίζελ κίνησης είναι σήμερα πάνω από 1,40€ το λίτρο στην Αττική και κατά πολύ υψηλότερη στην επαρχία.

Επίσης, σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι ένα κιλό ΦΑ περιέχει πολύ περισσότερη ενέργεια σε σχέση με ένα λίτρο από όλα τα άλλα υγρά καύσιμα. Πιο συγκεκριμένα 1 κιλό φυσικό αέριο κίνησης είναι ενεργειακά ισοδύναμο με 1,5 λίτρα βενζίνη και 1,3 λίτρα πετρέλαιο.

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα και από την αγορά για το φυσικό αέριο κίνησης, καθώς αυξάνονται τα σημεία ανεφοδιασμού CNG (μέχρι το τέλος του 2018 θα υπάρχουν 25-30 σημεία ανεφοδιασμού), ενώ και οι ελληνικές αντιπροσωπείες διευρύνουν την γκάμα των CNG μοντέλων τους. Φυσικά, διαθέσιμη είναι πάντα, η μετατροπή συμβατικού οχήματος (βενζίνη ή πετρέλαιο) σε διπλού καυσίμου.

Αναφορικά με το κόστος μετατροπής ενός μεσαίου κυβισμού αυτοκινήτου κατά τέτοιο τρόπο ώστε να "φουλάρει" με φυσικό αέριο, εκτιμάται ότι δεν κοστίζει πάνω από 1500 ευρώ. Φυσικά πολύ μεγάλη σημασία δεν έχει μόνο η επιλογή του ίδιου του καυσίμου αλλά και η επιλογή του εγκαταστάτη.

Εμπιστευθείτε μόνο συνεργεία που είναι εξειδικευμένα στα εναλλακτικά καύσιμα, έχουν μεγάλη εμπειρία σε εγκαταστάσεις συστημάτων αεριοκίνησης και είναι πιστοποιημένα για τα υψηλά στάνταρ ποιότητάς τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider