Για προσεκτικούς νονούς και νονές κι ευχαριστημένα βαφτιστήρια

Δήμητρα Σκούφου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για προσεκτικούς νονούς και νονές κι ευχαριστημένα βαφτιστήρια

Αν και οι αγορές του Πάσχα δεν αποτελούν μεγάλο μέρος στο τζίρο των εμπόρων σχεδόν στο σύνολο του το κομμάτι που δεν αφορά την αγορά τροφίμων προέρχεται από τα δώρα για τα βαφτιστήρια. Όσο πλησιάζει η Ανάσταση οι νονοί και οι νονές ψάχνουν για να βρουν την ομορφότερη λαμπάδα και το ομορφότερο δώρο για τα βαφτιστήρια τους και παρά τα περιορισμένα οικονομικά τους δεν προβλέπεται να μείνει κανένα βαφτιστήρι χωρίς λαμπάδα και πασχαλινό αυγό και για το λόγο αυτό οι καταναλωτές έχουν ξεκινήσει ένα κυνήγι για να εντοπίσουν τις πιο συμφέρουσες τιμές.

Οι τιμές στην αγορά είναι για όλα τα βαλάντια ενώ η ποικιλία των ειδών μεγάλη. Όμως πέρα από τις τιμές οι νονοί και οι νονές θα πρέπει να προσέχουν ώστε οι λαμπάδες και τα παιχνίδια που θα αγοράσουν να είναι ασφαλή για τα παιδία στα οποία προορίζονται. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να λάβουν υπόψη τους οκτώ συμβουλές για ασφαλείς αγορές.

Συγκεκριμένα :

-Τα παιχνίδια θα πρέπει πάντα να έχουν την ένδειξη «CE» , που σημαίνει ότι οι κατασκευαστές οφείλουν να τηρούν τις προδιαγραφές της ΕΕ.

-Δεν πρέπει να έχουν αιχμηρές μύτες , βελόνες και διάφορα άλλα εξαρτήματα που μπορούν να τραυματίσουν ή να προκαλέσουν ατυχήματα και επίσης δεν πρέπει να μοιάζουν με τρόφιμα , ούτε να μυρίζουν σαν αυτά , γιατί το παιδί μπορεί να τα καταπιεί.

-- Να αποφεύγεται η αγορά παιχνιδιών με ανοικτές συσκευασίες και παιχνιδιών από τους διάφορους πλανόδιους «εμπόρους», τα περισσότερα είναι άγνωστης προέλευσης και κατασκευής γι’ αυτό είναι και φθηνότερα.

--Προσοχή στις οδηγίες χρήσης και τις προειδοποιήσεις ασφαλείας

--Η επιλογή του παιχνιδιού θα πρέπει να είναι ανάλογη της ηλικίας του παιδιού για το οποίο προορίζεται.

--Τα παιχνίδια που επιλέγονται δεν θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά και επικίνδυνες πλαστικές ουσίες, που συνήθως είναι καρκινογόνες. καλό είναι να έχουν την ένδειξη «non toxic»

--Τα σοκολατένια αυγά και τα άλλα είδη σοκολατοποϊίας πρέπει να έχουν ετικέτα που να αναγράφεται η σύνθεσή τους καθώς και η ημερομηνία λήξης τους.

--Iδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στο περιεχόμενο των αυγών γιατί αν αποτελείται από μικρά παιχνίδια, αυτά μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό ή και πνιγμό σε παιδιά μικρής ηλικίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider