Πώς να ταξιδέψετε με την οδική σας βοήθεια στις πασχαλινές διακοπές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς να ταξιδέψετε με την οδική σας βοήθεια στις πασχαλινές διακοπές

Η προετοιμασία για τις πασχαλινές διακοπές, ειδικά για όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν οδικώς, είναι μια καλή ευκαιρία για να επιβεβαιώσετε ότι η ασφάλιση του αυτοκινήτου σας περιλαμβάνει δύο καλύψεις που είναι απαραίτητες για κάθε ταξιδιώτη οδηγό. Ο λόγος για την οδική βοήθεια και τη φροντίδα ατυχήματος που αποτελούν δύο από τις πιο συνηθισμένες προαιρετικές καλύψεις στις ασφάλειες οχημάτων και όχι άδικα.

Η οδική βοήθεια καλύπτει το «όχημα», ενώ η φροντίδα ατυχήματος καλύπτει τον ασφαλισμένο. Επιπλέον, η πρώτη ενεργοποιείται σε κάθε περίπτωση βλάβης του οχήματος, ενώ η δεύτερη μόνο μετά από ατύχημα. Τέλος, η φροντίδα ατυχήματος παρέχεται από την ασφαλιστική χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση, ενώ η οδική βοήθεια κοστίζει και ανεβάζει τα ασφάλιστρα του οχήματος. Σε κάθε περίπτωση, η οδική βοήθεια μαζί με την φροντίδα ατυχήματος μπορούν να προσφέρουν ικανοποιητική κάλυψη για κάθε απρόοπτο και ζημιά στο όχημα σας κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την οδική βοήθεια

Στη συντριπτική πλειοψηφία των προγραμμάτων ασφαλίζεται ένα συγκεκριμένο όχημα και η κάλυψη ισχύει ανεξάρτητα από τον εκάστοτε νόμιμο οδηγό του οχήματος. Ωστόσο, στην αγορά υπάρχουν και κάποια συμβόλαια που λειτουργούν αντίστροφα, δηλαδή ασφαλίζεται ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ανεξάρτητα από το όχημα που οδηγεί. Επίσης, καλύπτονται και οι επιβάτες του οχήματος κατά τη στιγμή του ατυχήματος ή της βλάβης.

Είναι απαραίτητο να διευκρινισθεί ότι οι υπηρεσίες της οδικής βοήθειας παρέχονται σε είδος και όχι σε χρήμα, δηλαδή παρέχεται «βοήθεια» και όχι «αποζημίωση».

Ανάλογα με το πρόγραμμα η κάλυψη οδικής βοήθειας μπορεί να προσφέρει τις εξής υπηρεσίες:

  • Επιτόπια επισκευή του οχήματος
  • Επαναφορά του οχήματος σε δημόσιο δρόμο
  • Μεταφορά του οχήματος στο πλησιέστερο συνεργείο ή σε συνεργείο επιλογής του ασφαλισμένου
  • Επάνοδος των ασφαλισμένων στη μόνιμη κατοικία τους ή συνέχιση του ταξιδιού τους σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος
  • Μεταφορά - Επαναπατρισμός του οχήματος στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό
  • Φύλαξη του οχήματος
  • Εξεύρεση ανταλλακτικών

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την φροντίδα ατυχήματος

Με ένα τηλεφώνημα, αμέσως μετά από κάποιο ατύχημα, ο ασφαλισμένος μπορεί να ενεργοποιήσει την φροντίδα ατυχήματος. Στη συνέχεια συνεργάτης της ασφαλιστικής σας θα μεταβεί στο σημείο του ατυχήματος, θα καταγράψει το συμβάν, θα φωτογραφήσει τον τόπο του ατυχήματος και τα εμπλεκόμενα οχήματα και θα βοηθήσει τον ασφαλισμένο να συμπληρώσει τη δήλωση ζημιάς.

Επιπλέον, σε περίπτωση που το όχημά έχει ακινητοποιηθεί και δεν επισκευάζεται επί τόπου έτσι ώστε να κινηθεί με ασφάλεια, η υπηρεσία της Φροντίδας Ατυχήματος θα οργανώσει τη ρυμούλκηση – μεταφορά του στον κοντινότερο ή στον καταλληλότερο τόπο για την επισκευή του είτε στον τόπο που θα επιδείξει ο ασφαλισμένος.

Χρήση των υπηρεσιών της Φροντίδας Ατυχήματος μπορεί να κάνει κάθε άτομο που θα έχει ένα ατύχημα με το ασφαλισμένο όχημα, ανεξάρτητα αν φταίει ή όχι. Επίσης, μπορούμε να καλέσουμε την Φροντίδα Ατυχήματος και όταν έχουμε ζημιές του ασφαλισμένου οχήματος, που δεν οφείλονται σε τροχαίο ατύχημα, όπως σε περιπτώσεις φωτιάς, ιδίων ζημιών, ζημιών από φυσικά φαινόμενα κ.λπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider