Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Άνοιξε η εφαρμογή για ανέργους και ΑΜΕΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Άνοιξε η εφαρμογή για ανέργους και ΑΜΕΑ

Ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης ανέργων και ΑΜΕΑ που δικαιούνται δωρεάν μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής, ενώ στους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού που κλείνουν οι πύλες συνεχίζει να παραμένει μια ανοιχτή για τους επιβάτες που ανήκουν σε αυτές τις δύο κατηγορίες.

Οι κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών Athe.ENA Card του ΟΑΣΑ που είναι άνεργοι οι ΑΜΕΑ θα πρέπει να ταυτοποιηθούν μέσα από την ειδική εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet. Αφού συμπληρώσουν το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ τους και θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τον 16ψήφιο αριθμό της προσωποποιημένης κάρτας τους και να επιλέξουν σε ποια κατηγορία δικαιούχων δωρεάν κομίστρου ανήκουν. Σημειώνεται πως όσοι δεν έχουν κωδικούς για το Taxisnet μπορούν να τους προμηθευτούν από την τοπικής τους εφορία.

Μετά από αυτή τη διαδικασία θεωρητικά η κάρτα θα μπορεί να φορτιστεί με δωρεάν εισιτήρια από τα αυτόματα εκδοτικά μηχανήματα. Η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι ακόμη ανοιχτή και αναμένεται να προστεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, όταν θα ανανεωθεί το λογισμικό. Μέχρι τότε οι κάρτες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για αυτό τον λόγο άλλωστε σε όσους σταθμούς του Ηλεκτρικού και του Μετρό κλείνουν οι πύλες, μια απ’ αυτές παραμένει ανοιχτή για να μπορούν να περνούν τα ΑΜΕΑ και οι άνεργοι.

Σημειώνεται πως η αποστολή των Ath.ena Card για όσους έχουν κάνει αίτηση online από τις αρχές Ιανουαρίου συνεχίζεται ακόμα. Όσοι θέλουν να δουν την πορεία της αποστολής μπορούν να επικοινωνήσουν με τα ΕΛΤΑ Courier (δίνοντας το όνομά τους).

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στο μεταξύ, την πώληση του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου ξεκινά από σήμερα Δευτέρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το εισιτήριο θα είναι πλήρως διαλειτουργικό και θα επικυρώνεται στις πύλες του προαστιακού, του μετρό, του ηλεκτρικού και των λεωφορείων. Οι επιβάτες θα προμηθεύονται το ηλεκτρονικό εισιτήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλα τα εκδοτήρια της εταιρείας στην Αττική, ενώ αυτό θα μπορεί να αποθηκεύει προϊόντα κομίστρου τόσο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Προαστιακό) όσο και του ΟΑΣΑ. Το εισιτήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς για 90 λεπτά, όπως όλα τα υπόλοιπα προϊόντα κομίστρου του ΟΑΣΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider