Επιδότηση έως 50.000 ευρώ για νέους επιστήμονες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιδότηση έως 50.000 ευρώ για νέους επιστήμονες

Στις 8 Μαρτίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη πτυχιούχων ανέργων ή αυτοαπασχολούμενων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2013-2020 «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης»

Το πρόγραμμα στοχεύει την υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την έναρξη και υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους καθώς και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου.

Επιδίωξη του προγράμματος αυτού είναι η μείωση της ανεργίας των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω της αυτοπασχόλησης αλλά και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν άνεργοι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, κατά την υποβολή της αίτησης. Επίσης μπορούν να ενταχθούν και φυσικά πρόσωπα πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης,ασκούν συναφή με την ειδικότητά τους επαγγελματική δραστηριότητα και δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας, ούτε λαμβάνουν σύνταξη γήρατος.

Το πρόγραμμα προσφέρει επιδότηση για τη δημιουργία, οργάνωση, υποστήριξη και λειτουργία νέου ή υφιστάμενου αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου συναφούς με την ειδικότητά τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιδοτηθούν με ποσά:

-έως 25.000 ευρώ στην περίπτωση ενός ατόμου που ανοίγει ατομική επιχείρηση.

-έως 40.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων.

-έως 50.000 ευρώ για συνεργασίες τριών ή περισσοτέρων ατόμων.

Η χρηματοδότηση αυτή θα καλύπτει το 100% των επιλέξιμών δαπανών για δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν μετά τις 8 Μαρτίου 2016 ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Στις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής περιλαμβάνονται:

Εισοδηματικά κριτήρια:Το ατομικό εισόδημα του ενδιαφερόμενου κατά το έτος 2015 θα πρέπει να είναι μικρότερο ή ίσο των 20.000 ευρώ. Ενώ σε περίπτωση οικογένειας το οικογενειακό εισόδημα κατά το έτος 2015 θα πρέπει να είναι ίσο ή μικρότερο των 35.000 ευρώ.

Επιδότηση από προγράμματα στο παρελθόν: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να μην έχει εγκριθεί και να μην έχει λάβει ενίσχυση από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από την 1 Ιανουαρίου 2012 μέχρι και την ημερομηνία υποβολή της αίτησης. Εξαιρείται η συμμετοχή σε συγχρηματοδοτούμενες δράσεις κατάρτισης.

Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής θα είναι στις 8 Μαρτίου 2016 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 15 Απριλίου 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι τα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου www.ependyseis.gr. Οι επιχειρήσεις που θα αξιολογηθούν θετικά στη δράση θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο και τόπο αποστολής και παραλαβής του φυσικού φακέλου που θα περιλαμβάνει τα δικαιολογητικά.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Μεσογείων 56, Αθήνα , στο τηλέφωνο 801 11 36 300 ή να λαμβάνουν ενημέρωση από τις ιστοσελίδες www.antagonistikotita.gr και www.espa.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider