Σώστε τη μπαταρία σας από το «λαίμαργο» Facebook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σώστε τη μπαταρία σας από το «λαίμαργο» Facebook

Έντονη καχυποψία εξακολουθεί να υπάρχει μεταξύ των χρηστών iPhone οι οποίοι έχουν εγκαταστήσει στα κινητά τους το Facebook, καθώς φαίνεται πως η συγκεκριμένη εφαρμογή «ροκανίζει» μεγάλο μέρος της μπαταρίας.

Στο παρελθόν η εταιρεία είχε δεχθεί έντονη κριτική ότι χρησιμοποιεί «tricks» για να παραμένει η εφαρμογή ενεργή ακόμη και όταν δεν τη χρησιμοποιεί ο χρήστης, καταναλώνοντας σε χρόνο dt την μπαταρία του κινητού.

Το Facebook παραδέχθηκε ότι όντως εντόπισε κάποια «bugs» και έσπευσε να τα διορθώσει, αλλά πολλοί χρήστες του iOS δεν έχουν πειστεί.

Μετά από δοκιμές που έκανε ο Samuel Gibbs, αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας Guardian, διαπίστωσε ότι όταν δεν είναι εγκατεστημένη η εφαρμογή του Facebook στο κινητό, η μπαταρία διαρκεί 15-20% περισσότερο.

Ο Gibbs, μάλιστα, προτείνει τη χρήση του Facebook μέσω του Safari, την οποία χαρακτηρίζει εξίσου «εύχρηστη» και προτείνει οι χρήστες iPhone να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή για να μην… τρέχουν κάθε λίγο στην πρίζα.

Συγκεκριμένα, προτείνει στους χρήστες να κατεβάσουν μια συντόμευση του Facebook στο Safari στην επιφάνεια εργασίας (η οποία είναι παρόμοια με αυτή της ίδιας της εφαρμογής) ώστε να συνδέονται από εκεί. Η μόνη διαφορά, επισημαίνει, είναι στη λειτουργία της κοινοποίησης, η οποία δεν διατίθεται στη διαδικτυακή έκδοση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider