Ο βασιλιάς της ενυδάτωσης άλλαξε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο βασιλιάς της ενυδάτωσης άλλαξε

Η νέα εκτίμηση της επιστήμης όσον αφορά τα υγρά που πρέπει να καταναλώνουμε μετά τη γυμναστική άλλαξε. Ξεχάστε τα ισοτονικά ποτά. Σύμφωνα με μία νέα μελέτη το γάλα και άλλα εναλακτικά προϊόντα γάλακτος, χάρη στην φυσική τους ισορροπία σε νάτριο, υδατάνθρακες και πρωτεΐνη, βοηθάει το σώμα να συγκρατήσει τα υγρά, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, κάνοντας το γάλα ένα δραστικό ποτό για όσους αθλούνται.

Οι ερευνητές ήθελαν να δουν πόσο το αθλητικό ποτό Powerade μπορούσε να συγκριθεί με τα διάφορα είση γάλατος, οπότε πειραματίστηκαν με 15 άντρες σε 4 κυκλικούς γύρους σε διαφορετικές ημέρες. Κάθε κύκλος προπόνησης ακολουθούνταν από διαφορετικό είδος ποτού. Γάλα αγελάδας, γάλα σόγιας και ένα υποκατάστατο του Powerade με βάση το γάλα. Οι ερευνητές στη συνέχεια μέτρησαν το αίμα και τα ούρα των συννετεχόντων στο πείραμα για να καθοριστούν τα επίπεδα εφυδάτωσης και θρεπτικών ουσιών στους οργανισμούς τους.

Η κατάποση ενός βασισμένου στο γάλα υποκατάστατου οδήγησε σε καλύτερη διατήρηση σε σχέση με τα άλλα ποτά, αλλά όλα τα βασισμένα στο γάλα ποτά ήταν ανώτερα του Powerade όσον αφορά την ενυδάτωση του σώματος μετά από άσκηση. Κανένα από τα ποτέ δεν υπεσίσχησε στη μείωση της δίψας του ασκούμενου σε σχέση με τα άλλα.

Τί έδειξαν οι μετρήσεις για το νερό; Πίνοντας απλό νερό στην πραγματικότητα έπεσαν τα επίπεδά τους σε νάτριο, που θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη αφυδάτωση σταδιακά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider