Πέντε τρικ του Google Maps που θα σας... ταξιδέψουν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέντε τρικ του Google Maps που θα σας... ταξιδέψουν

Το Google Maps είναι η ιδανική εφαρμογή πλοήγησης για να σας κατευθύνει από το σημείο Α στο σημείο Β. Ωστόσο έχει κι ένα σωρό άλλα ενδιαφέροντα «μυστικά» χαρακτηριστικά τα οποία πολλοί χρήστες του αγνοούν και μπορεί να σας διευκολύνει ακόμα και το να κάνετε κράτηση στο κοντινό εστιατόριο.

Παρακάτω αναφέρουμε μερικά από αυτά τα εργαλεία τα οποία θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εφαρμογή.

Δημιουργείστε προσαρμοσμένες λίστες

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες με θέσεις στο Google Maps τις οποίες μπορείτε να αποθηκεύσετε για να χρησιμοποιήσετε αργότερα ή ακόμα και να τις στείλετε σε φίλους; Απλά ψάξτε για ένα μέρος, στη συνέχεια, πατήστε «Αποθήκευση» και επιλέξτε να το προσθέσετε στα αγαπημένα σας μέρη, ή να δημιουργήσετε μια νέα προσαρμοσμένη, στα δικά σας γούστα, λίστα. Για παράδειγμα, κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν νέο προορισμό εκτός από την διαδρομή του, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα σημεία ενδιαφέροντος ή τα μέρη που σας εντυπωσίασαν για όταν ξαναπάτε εσείς ή οι φίλοι σας.

Αποθηκεύστε χάρτες χωρίς σύνδεση

Αν και πολλοί θα γνωρίζουν τον συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αξίζει να το αναφέρουμε ακόμα και για τους λίγους που δεν το ξέρουν, αφού αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο σε περιπτώσεις που δεν έχετε «σήμα - καμπάνα». Εφόσον αποθηκεύσετε τους χάρτες εκτός σύνδεσης θα μπορείτε να τους χρησιμοποιείτε ακόμα κι όταν βρίσκεστε στο μετρό ή όταν περιπλανιέστε στον Όλυμπο και δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο… Απλά πατήστε το κουμπί αριστερά στο μενού κι επιλέξτε «χάρτες εκτός σύνδεσης» για να ξεκινήσετε να κατεβάζετε έναν χάρτη.

Εντοπίστε εστιατόρια, φαρμακεία έως και την κίνηση

Μέσα από τους χάρτες κι όσο βλέπετε την περιοχή που βρίσκεστε μπορείτε να εντοπίσετε τα κοντινά εστιατόρια, τα φαρμακεία ή τα γυμναστήρια, να δείτε αν είναι κλειστά ή ανοιχτά και για την περίπτωση που βρίσκεστε στην Αμερική ή και σε κάποιες άλλες χώρες του εξωτερικού μπορείτε να κάνετε μέχρι και κρατήσεις σε κάποια από αυτά τα μέρη. Επί αμερικανικού εδάφους η Google ξεκίνησε να συνεργάζεται με εφαρμογές όπως Appointy, Front Desk, GenBook, MyTime και άλλες δίνοντας την δυνατότητα να κλείσετε ραντεβού σας με όλα τα συνεργαζόμενα με αυτές καταστήματα.

Μοιραστείτε την τοποθεσία σας

Μια σχετικά νέα δυνατότητα που ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες είναι και ο διαμοιρασμός της τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο- καθώς οδηγείτε για παράδειγμα προς το σπίτι κατά την διάρκεια μιας χιονοθύελλας - ώστε οι φίλοι και η οικογένειά σας να γνωρίζουν αν είστε ασφαλείς κατά την διαδρομή. Μπορείτε να ορίσετε πόση ώρα θέλετε η τοποθεσία σας να βρίσκεται σε κοινή θέα και φυσικά σας δίνετε η δυνατότητα να την απενεργοποιήσετε χειροποίητα ανά πάσα στιγμή. Απλά πατήστε το μενού και στη συνέχεια «Κοινή χρήση τοποθεσίας» για να ξεκινήσετε.

Προσθέστε μια γρήγορη στάση για καφέ

Αν οδηγείτε και αποφασίσετε ότι χρειάζεστε έναν καφέ πριν φτάσετε στο γραφείο, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε μια μικρή στάση στη διαδρομή σας χωρίς να αλλάξετε τον προορισμό του GPS σας. Απλά πατήστε αναζήτηση κατά την οδήγηση, εντοπίστε το τοπικό καφέ και προσθέστε τη στάση στη διαδρομή σας, χωρίς να αλλάξετε προορισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider