Συμβουλές για να εξοικονομήσετε θερμότητα και χρήμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμβουλές για να εξοικονομήσετε θερμότητα και χρήμα

Ο χειμώνας άργησε αλλά έρχεται μαζί με το 2016, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων οι οποίοι προβλέπουν απότομη πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου.

Τις επόμενες ημέρες τα καλοριφέρ αναμένεται να δουλέψουν στο… φουλ και να κάψουν πολύ πετρέλαιο. Καλό είναι να θυμάστε μερικές συμβουλές που θα διατηρήσουν πιο ζεστό το σπίτι σας και πιο… γεμάτη τη τσέπη σας:

Μη ρυθμίζετε το θερμοστάτη πάνω από τους 20 °C. Για κάθε επιπλέον βαθμό σπαταλάτε μέχρι και 7% περισσότερη ενέργεια.

Σε γενικές γραμμές είναι προτιμότερη η συνεχής λειτουργία του συστήματος θέρμανσης σε πιο χαμηλές όμως θερμοκρασίες, το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μην καλύπτετε τα θερμαντικά σώματα με καλύμματα, γιατί μειώνεται σημαντικά η απόδοσή τους. Επίσης καλό είναι να εξαερώνετε περιοδικά τα θερμαντικά σώματα.

Αξιοποιείστε την ηλιοφάνεια που έχει η χώρα μας ακόμη και τους χειμερινούς μήνες. Τις ηλιόλουστες χειμωνιάτικες μέρες να αφήνετε τον ήλιο να μπαίνει μέσα από τα νότια παράθυρα.

Εάν ο χώρος σας είναι ιδιαίτερα ζεστός, ελέγξτε το θερμοστάτη και βεβαιωθείτε ότι το σύστημα θέρμανσης είναι κλειστό, πριν να ανοίξετε παράθυρα.

Επίσης σημαντικό είναι να φροντίζετε για τη σωστή ρύθμιση και συντήρηση του καυστήρα και τον καθαρισμό του λέβητα κάθε καλοκαίρι από ειδικό συντηρητή.

Φροντίστε να μειώσετε την απώλεια θερμότητας κλείνοντας τυχόν χαραμάδες σε πόρτες και παράθυρα με μονωτικό υλικό, αυτοκόλλητες ταινίες ή σιλικόνη.

Επίσης, καλό είναι ειδικά τις κρύες νύχτες του χειμώνα να κλείνετε τα παντζούρια και τις κουρτίνες για να διατηρείται η ζέστη μέσα στο χώρο. Να κλείνετε και την πεταλούδα της καμινάδας του τζακιού όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider