Bήμα στην τεχνολογία κάνει ο ΣΑΤΑ με τη νέα εφαρμογή IQtaxi

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bήμα στην τεχνολογία κάνει ο ΣΑΤΑ με τη νέα εφαρμογή IQtaxi

Το δικό του βήμα στην τεχνολογία αποφάσισε να κάνει το συνδικάτο αυτοκινητιστών ταξί Aττικής, δημιουργώντας την δική του εφαρμογή για εύρεση ταξί με το πάτημα ενός κουμπιού. Ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα άλλων εταιρειών, αφήνει με τη σειρά του την τεχνολογία να διευκολύνει την επικοινωνία του παρόχου υπηρεσίας με τον πελάτη, μέσω του IQtaxi.

Απ' ότι φαίνεται η επιτυχία αντίστοιχων επιχειρηματικών κινήσεων κατάφερε να περάσει ακόμα και τον σκληρό συνδικαλιστικό πυρήνα του ΣΑΤΑ ο οποίος συγκέντρωσε όλους τους επαγγελματίες ΤΑΧΙ Αττικής, με στόχο να προσφέρει στο επιβατικό κοινό έναν νέο τρόπο κλήσης του μέσου το οποίο εμπιστεύεται για την μετακίνησή του.

Ειδοποιός διαφορά μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδικάτου, Θύμιο Λυμπερόπουλο ο οποίος παρουσίασε και επισήμως την νέα εφαρμογή, είναι πως σε αντίθεση με άλλα αντίσοτιχα app, στο SATAbyIQTaxi δεν υπάρχουν ΙΧ αυτοκίνητα, μη νόμιμα και με οδηγούς που δεν υπόκεινται σε κανένα απολύτως έλεγχο. Οδηγοί και εφαρμογή λειτουργούν υπό την εποπτεία και τους κανόνες του ΣΑΤΑ το οποίο εγγυάται για τη νόμιμη, ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση των επιβατών.

Το νέο app που υπόσχεται να διευκολύνει την μετακίνησή μας, έχει αναπτυχθεί εξολοκλήρου από την ομάδα της εταιρείας IQTaxi Inc., η οποία είναι υπεύθυνη για την σωστή λειτουργία των εφαρμογών οδηγού και επιβάτη και την συνεχόμενη υποστήριξη του συστήματος. Πρόκειται για ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων τηλεματικής για τον κλάδο των ταξί.

Ο τρόπος χρήσης της νέας εφαρμογής, η οποία είναι διαθέσιμη στο Apple Store για κινητά iOS και στο GooglePlay για κινητά Android, αρκετά απλός

Κατεβάζετε την εφαρμογή και κάνετε εγγραφή.

Αρχικά καταχωρείτε το τηλέφωνό σας, το email επικοινωνίας σας και το ονοματεπώνυμο σας. Αμέσως λαμβάνετε sms στο κινητό σας με τον κωδικό της υπηρεσίας για να εισέλθετε στην εφαρμογή.

Σε περίπτωση που θέλετε να καλέσετε ταξί, σύρετε το χάρτη ώστε να προσδιορίσετε τη διεύθυνση που βρίσκεστε.

Αφού σας εντοπίσει μέσω του gps του κινητού σας, στην οθόνη αναγράφεται ο εκτιμώμενος χρόνος άφιξης του οχήματος. Από αυτή μπορείτε να καλέσετε ταξί ή να προσδιορίσετε τον αριθμό οχημάτων καθώς. Αφού προσθέσετε τον προορισμό σας μπορείτε να δώσετε επιπλέον πληροφορίες ή κατευθύνσεις στον οδηγό από το ειδικό προαιρετικό μενού για προσθήκη σημείωσης. Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να το προγραμματίσετε ως ραντεβού. Από το μενού στα δεξιά σας μπορείτε να περιηγηθείτε στις επιπλέον δυνατότητες της εφαρμογής.

Να ρυθμίσετε τις λεπτομέρεις του λογαριασμού σας να κλείσετε ένα ραντεβού να δείτε οδηγίες χρήσης ή και να επικοινωνήσετε με τα γραφεία του συνδέσμου.

Μάλιστα, οι επιβάτες με κάθε κλήση ταξί που θα κάνουν μέσω του SATAbyIQTaxi, συμμετέχουν σε κλήρωση με δώρα: Τριήμερο ταξίδι στο Παρίσι για 2 άτομα, Smartphone Lenovo και Sony Smartwatch 3.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη εφαρμογή που εμφανίστηκε στον χώρο, ήταν το Taxibeat πριν από τέσσερα χρόνια. Το Taxibeat εντοπίζει άμεσα τους διαθέσιμους οδηγούς και τους «φέρνει» στον επιβάτη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο επιβάτης έχει άμεση πρόσβαση στα στοιχεία του οδηγού και μπορεί να πληρώσει με μετρητά, χρεωστική, πιστωτική κάρτα ή PayPal.

Μια ακόμη εταιρεία που δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των υπηρεσιών μέσω smartphone, είναι η Taxiplon Hellas, που εμφανίστηκε τον Απρίλιο του 2012.

Τα οχήματα είναι κατασκευής από το 2010 έως το 2015 και προσφέρουν στους πελάτες, σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω wifi, κλιματισμό, δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα, αγγλόφωνους οδηγούς, δερμάτινα καθίσματα και ευπρεπή ενδυματολογικό κώδικα, όπως σημειώνεται από την ίδια την εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider