Πώς να ασφαλίσετε τον… καλύτερο σας φίλο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς να ασφαλίσετε τον… καλύτερο σας φίλο

Την ευκαιρία να ασφαλίσουν τους καλύτερους τους φίλους δίνουν στους φιλόζωους οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Πρόκειται για προγράμματα ασφάλισης που έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, ενώ σιγά-σιγά αρχίζουν να εμφανίζονται και στη χώρα μας κυρίως μέσω γραφείων που συνεργάζονται με κάποια από τις ξένες εξειδικευμένες ασφαλιστικές του κλάδου.

Οι εταιρείες ασφάλισης κατοικίδιων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και κυρίως σε Βρετανία, Σουηδία και ΗΠΑ, προσφέρουν ειδικά προγράμματα για κατοικίδια τα οποία συνδυάζουν στοιχεία από ασφαλιστήρια ζωής και περιουσίας. Καλύπτουν κτηνιατρικά έξοδα, ακόμη και ετήσιο check-up ενώ ταυτόχρονα αποζημιώνουν σε περίπτωση απώλειας ζωής του κατοικίδιου από ασθένεια ή ατύχημα. Επιπλέον, πολλές ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν με αποζημίωση την απώλεια ή τη κλοπή του κατοικίδιου αλλά και την αστική ευθύνη έναντι τρίτων σε περίπτωση ζημιάς ή σωματικής βλάβης που μπορεί να προκαλέσει ο σκύλος σας ή η γάτα σας.

Στην Ελλάδα οι περισσότερες ασφαλιστικές παρέχουν μόνο την κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων από τη κυριότητα ή κατοχή κατοικίδιου εξαιρώντας μάλιστα τις ράτσες rot wailer, Doberman και pit bull. H κάλυψη αυτή προσφέρεται σε πακέτα ασφάλισης αστικής ευθύνης ιδιωτών. Παράλληλα, κάποια ασφαλιστικά γραφεία προσφέρουν προγράμματα ασφάλισης σκύλων τα οποία μεταξύ άλλων καλύπτουν:

-Θάνατο από τυχαίο και απρόβλεπτο γεγονός λόγω ατυχήματος ή ευθανασία

-Τις δαπάνες για θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση, λόγω ατυχήματος, προς αποκατάσταση της υγείας του σκύλου.

-Τις δαπάνες για δημοσίευση αγγελίας σε περίπτωση εξαφάνισης του σκύλου αλλά και μέρος της πληρωμής των πιθανών ευρέτρων, σε περίπτωση εξαφάνισης του σκύλου.

-Τα έξοδα φύλαξης του σκύλου σε ξενώνα σκύλων, σε περίπτωση εισαγωγής του ιδιοκτήτη του σκύλου σε νοσοκομείο, λόγω σοβαρής ασθένειας ή ατυχήματος.

-Αστική ευθύνη του ιδιοκτήτη του σκύλου έναντι τρίτων, για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από το σκύλο σε τρίτα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider