Xείρα βοηθείας από το Facebook στους πονεμένους χωρισμένους!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Xείρα βοηθείας από το Facebook στους πονεμένους χωρισμένους!

Xείρα βοηθείας στους… πονεμένους χωρισμένους τείνει το Facebook που έχει «εισβάλλει» σχεδόν σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής του ανθρώπου.

Για τον λόγο αυτό η συναισθηματική κατάσταση δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα «In a Relationship», «Single», «It's complicated» είναι οι διαδικτυακές εκφράσεις που.. επισημοποιούν την αρχή ή το τέλος μιας σχέσης.

Αυτός είναι και ο λόγος που το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη επιδιώκει να θωρακίσει την εμπειρία του τέλους μίας σχέσης, μέσω εξειδικευμένων εργαλείων για... χωρισμούς!

Όπως ανακοινώθηκε, δοκιμάζονται εργαλεία που βοηθούν τους χρήστες να διαχειρίζονται καλύτερα τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους/ τις πρώην τους στο Facebook, μετά το τέλος μιας σχέσης. Ο χρήστης προτρέπεται να τα χρησιμοποιήσει όταν αλλάζει το status του, δείχνοντας ότι δεν είναι πλέον «σε σχέση».

Τα εργαλεία αυτά επιτρέπουν στην χρήστη να βλέπει λιγότερο το όνομα και την εικόνα προφίλ του/ της πρώην στο Facebook, χωρίς να χρειάζεται διαγραφή ή μπλοκάρισμα. Τα posts δεν εμφανίζονται στο News Feed και το όνομα δεν εμφανίζεται στις προτάσεις όταν ο χρήστης γράφει ένα νέο μήνυμα ή κάνει tag φίλους σε φωτογραφίες.

Επίσης, αντίστοιχα περιορίζονται οι φωτογραφίες, τα βίντεο ή τα status updates που ένας/ μία πρώην θα βλέπει, ενώ γίνεται edit στο ποιος μπορεί να δει τα παλιά posts με τον/ την πρώην και διευκολύνεται το untag.

Τα εργαλεία αυτά άρχισαν να δοκιμάζονται στις 19 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ στην έκδοση του Facebook για φορητές συσκευές.

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζεται πως αυτά τα εργαλεία είναι optional (προαιρετικά).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider