Ψωνίστε σε στερλίνες και βγείτε κερδισμένοι!

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψωνίστε σε στερλίνες και βγείτε κερδισμένοι!

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατακρημνίζονται, η στερλίνα βυθίζεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 31 ετών και σενάρια τρόμου κυκλώνουν την Ευρώπη. Όπως κάθε κρίση, όμως, έτσι και το Brexit γεννά ευκαιρίες και ειδικότερα για τους e-shoppers, η φτηνή στερλίνα κρύβει μια σειρά από ευκαιρίες για συμφέρουσες αγορές.

Αντί να βγείτε στα μαγαζιά για να κάνετε τις αγορές σας ή να επισκεφτείτε τον ιστότοπο που χρησιμοποιείτε συνήθως, αξίζει να κάνετε τα ψώνια σας ηλεκτρονικά και μάλιστα σε στερλίνα, για να επωφεληθείτε από αυτή την ιστορική συγκυρία που έτσι θα την στρέψετε προς όφελός σας.

Το insider.gr ανακάλυψε μερικές από τις ευκαιρίες που κρύβουν οι ηλεκτρονικές αγορές και σας παρουσιάζει ενδεικτικές «ανισορροπίες» τιμών που οφείλονται στο φαινόμενο Brexit.

1. Αεροπορικά εισιτήρια

Να η ευκαιρία να αγοράσετε το εισιτήριο για το υπερατλαντικό ταξίδι που προγραμματίζετε τόσους μήνες.

Στον ελληνικό ιστότοπο airtickets.gr, ένα εισιτήριο από το Λονδίνο (Χίθροου) για τη Βοστώνη με την εταιρεία Norvegian Airlines κοστίζει 569,73 ευρώ, ενώ το εισιτήριο για την ίδια πτήση θα το βρείτε 505,63 ευρώ (μετά από μετατροπή*) μέσω του βρετανικού ιστότοπου CheapOair.co.uk.

2. Αθλητικά είδη

Αν επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Adidas στην Ελλάδα, θα διαπιστώσετε ότι για ένα συγκεκριμένο ζευγάρι παπουτσιών τρεξίματος η τιμή είναι 179,95 ευρώ, ενώ στο βρετανικό site της εταιρείας το ίδιο ζευγάρι κοστίζει 155,70 ευρώ.

3. Εισιτήρια στη Disneyland

Αν προγραμματίζετε τις οικογενειακές σας διακοπές στο Παρίσι ή έχετε κλείσει εισιτήρια για κάποιον αγώνα του Euro και θέλετε να το συνδυάσετε με μια επίσκεψη στη Disneyland, είναι πολύ πιο συμφέρον να αγοράσετε τα εισιτήριά σας από κάποιο βρετανικό ιστότοπο σε στερλίνες.

Συγκεκριμένα, το εισιτήριο μίας ημέρας για τους ενήλικες πωλείται έναντι 41,93 ευρώ στον βρετανικό ιστότοπο holidays.disneylandparis.co.uk, ενώ στο διεθνές site getyourguide.com θα βρείτε το ίδιο εισιτήριο έναντι 47 ευρώ.

4. Επώνυμη τσάντα

Μπορεί οι διαφορές στα επώνυμα προϊόντα να μην είναι μεγάλες μεταξύ των ιστοτόπων της ίδιας αλυσίδας, αλλά υπάρχουν –όσο και αν σας κάνει εντύπωση.

Η ίδια τσάντα Longchamps, για παράδειγμα, πωλείται έναντι 336 ευρώ στα e-shop των κρατών της Ευρωζώνης (π.χ. Γαλλία), ενώ μετά τη βουτιά της στερλίνας, θα βρείτε την ίδια τσάντα με 323 ευρώ (μετά από μετατροπή) στον βρετανικό ιστότοπο.

5. Εισιτήρια για εκδηλώσεις

Έχετε προγραμματίσει ταξίδι στο Μιλάνο και σκέφτεστε να επισκεφθείτε τη Σκάλα του Μιλάνου; Σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία –ιδίως αν φερθείτε έξυπνα και αγοράσετε τα εισιτήριά σας μέσω… Λονδίνου.

Για την παράσταση Λίμνη των Κύκνων στις 30 Ιουνίου, το φτηνότερο εισιτήριο στην πλατεία της φημισμενης σκηνής πωλείται έναντι 230 ευρώ στον διεθνή ιστότοπο www.bvevents.com, ενώ στη βρετανική ιστοσελίδα www.viagogo.co.uk το ίδιο εισιτήριο διατίθεται έναντι 207 ευρώ.

*Για τη μετατροπή των στερλινών σε ευρώ έχει χρησιμοποιηθεί η ισοτιμία που ίσχυε στο κλείσιμο των αγορών τη Δευτέρα 27 Ιουνίου (1,198 ευρώ/στερλίνα).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider