Νιώστε κροίσοι για μια εβδομάδα με το σκάφος των ονείρων σας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νιώστε κροίσοι για μια εβδομάδα με το σκάφος των ονείρων σας

Βρίσκεστε ξαπλωμένοι στην πλώρη ενός σκάφους που μόλις έχει δέσει σε μια έρημη παραλία, αφήνετε το κρύο σας ρόφημα στην άκρη και κάνετε μια βουτιά στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Λίγες ώρες αργότερα πίνετε το βραδινό σας κοκτέιλ στο κατάστρωμα καθώς παρακολουθείτε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και περιμένετε να ετοιμαστεί το βραδινό σας. Ακούγεται άπιαστο όνειρο; Και όμως δεν είναι, οι διακοπές με σκάφος μπορούν να είναι οικονομικές και προσιτές για τον καθένα με το κόστος να είναι ακόμη και χαμηλότερο από τις διακοπές σε κάποιο γνωστό καλοκαιρινό προορισμό.

Για παράδειγμα οι διακοπές δύο ατόμων στην Σαντορίνη στα μέσα Ιουλίου κοστίζουν: Ένα τετράστερο ξενοδοχείο για επτά ημέρες 1.100 ευρώ, τα μεταφορικά (πλοίο –οικονομική θέση και αυτοκίνητο) θα κοστίσουν 310 ευρώ, οι βενζίνες 80 ευρώ, το φαγητό γύρω στα 600 ευρώ και τα γύρω-γύρω έξοδα γύρω στα 80 ευρώ. Συνολικό κόστος 2.170 ευρώ, δηλαδή 1.085 ευρώ το άτομο.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με το Vyra.com οι διακοπές με ένα ιστιοπλοϊκό 14 μέτρων που μπορεί να φιλοξενήσει 10 άτομα έχουν κόστος: Για το ιστιοπλοϊκό 3.895 ευρώ και για τον καπετάνιο 1.080 ευρώ, για την βενζίνη και τη γεννήτρια 400 ευρώ το φαγητό και οι προμήθειες για τα 10 άτομα 1.000 ευρώ. Συνολικό κόστος 6.375 ευρώ ή 637,5 ευρώ το άτομο.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς όσο αυξάνεται το budget σας τόσο αυξάνεται και η πολυτέλεια με την οποία μπορείτε να περάσετε τις διακοπές σας. Με περίπου 130 ευρώ την ημέρα επιπλέον, μπορείτε να έχετε μια hostess πάνω στο σκάφος για να σας καλύπτει όλες σας τις ανάγκες και να ζήσετε πραγματικά πολυτελείς διακοπές.

Από την άλλη μπορείτε να κάνετε μια αναβάθμιση στην επιλογή σας και να διαλέξετε ένα σκάφος με μηχανή αντί για ιστιοπλοϊκό, ή ένα πιο μεγάλο και πιο ευρύχωρο σκάφος. Για παράδειγμα με κόστος ενοικίασης 727,50 ευρώ το άτομο μπορείτε να νοικιάσετε για μια εβδομάδα ένα ευρύχωρο catamaran, μήκους 14,5 μέτρων το οποίο διαθέτει 6 καμπίνες που φιλοξενούν 12 άτομα μαζί με καπετάνιο (skipper) και hostess.

Για όσους προτιμούν κάτι πιο γρήγορο, υπάρχουν τα μηχανοκίνητα σκάφη. Ένα μικρό γιοτ 17,6 μέτρων με 3 καμπίνες για 6 επιβάτες με το πλήρωμα του έχει κόστος ενοικίασης 12.635 ευρώ ή 2.105,85 ευρώ το άτομο. Για όσους ψάχνουν ακόμη πιο συμφέρουσες τιμές υπάρχουν και οι αποκλειστικές προσφορές που προσφέρει το Vyra.com.

Βέβαια, οι επιλογές δεν περιορίζονται μόνο στα οικονομικά μοντέλα. Μέσω του Vyra.com μπορείτε να νοικιάσετε σκάφη που αρμόζουν σε πραγματικούς κροίσους. Για παράδειγμα ένα πολυτελές γιοτ 45 μέτρων με 6 καμπίνες για 12 άτομα και 6 WC με πλήρες πλήρωμα έχει κόστος ενοικίασης 223.071 ευρώ ή 18.589 ευρώ το άτομο για μια εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider