Πως να εισπράξετε προκαταβολικά τα ενοίκια όλης της χρονιάς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πως να εισπράξετε προκαταβολικά τα ενοίκια όλης της χρονιάς

Τα ενοίκια όλης της χρονιάς προκαταβολικά μπορούν να εισπράξουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων (κυρίως του κέντρου της Αθήνας) μισθώσουν τα σπίτια που διαθέτουν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, προκειμένου να στεγαστούν οικογένειες προσφύγων.

Ταυτόχρονα οι ΜΚΟ αναλαμβάνουν τις δαπάνες κοινοχρήστων και ΔΕΚΟ καθώς και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών που μπορεί να προκύψουν από τη διαμονή των προσφύγων. Τα ενοίκια φτάνουν έως και τα 400 ευρώ το μήνα, ενώ απαραίτητη προυπόθεση είναι τα ακίνητα να μπορούν να φιλοξενούν από 4 έως και 6 άτομα.

Επίσης να είναι άνω των 60 τ.μ, σε καλή κατάσταση, να μην φέρουν φορολογικά βάρη ή άλλες οφειλές και να μην εκκρεμούν κληρονομικές εκκρεμότητες. Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ειδική ομάδα των ΜΚΟ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Relocation θα διενεργεί επιτόπια εκτίμηση και αξιολόγηση, προκειμένου να εισηγηθεί την μίσθωση του ακινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ήδη έτοιμες να φιλοξενήσουν τις πρώτες οικογένειες προσφύγων 300 περίπου κατοικίες στην Αθήνα, ενώ στην αναζήτηση επιπλέον σπιτιών στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην Θεσσαλονίκη, στην Κω, στην Λέρο, στην Χίο, στη Μυτιλήνη και στην Σάμο βρίσκεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Οι ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται να νοικιάσουν το ακίνητό τους σε κάποια ΜΚΟ που συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΑΡΣΙΣ για την Αθήνα (στο 2108259880 ή στο [email protected]) και με την PRAKSIS για την Θεσσαλονίκη (τηλέφωνο 2310556145 και mail [email protected])

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider