«Κόκκινο» χτύπησε η φοροδιαφυγή στο Ιόνιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κόκκινο» χτύπησε η φοροδιαφυγή στο Ιόνιο

«Κόκκινο» χτύπησε η φοροδιαφυγή στα νησιά του Ιονίου.

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) διαπίστωσαν υψηλή παραβατικότητα που υπερβαίνει το 53%, σε ό,τι αφορά τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων στα νησιά του Ιονίου, κατά τη δεύτερη ημέρα της συντονισμένης επιχείρησης φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκε στα νησιά του Ιονίου.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε το διάστημα 6-8 Σεπτεμβρίου με την κωδική ονομασία «Ιόνιο», σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Λευκάδα, με πιθανές ταχείες δράσεις σε Παξούς και Ιθάκη και μετείχαν σε αυτή (στελέχη της ΑΑΔΕ και Οικονομικής Αστυνομίας) 100 άτομα.

Οι έλεγχοι της δεύτερης ημέρας είχαν ως αποτέλεσμα την 48ωρη αναστολή λειτουργίας συνολικά σε οκτώ επιχειρήσεις: έξι στην Κέρκυρα, μια στην Κεφαλονιά και μια επιχείρηση στη Ζάκυνθο. Επιβλήθηκε ειδική χρηματική κύρωση σε τέσσερις επιχειρήσεις στη Λευκάδα, δυο στην Ζάκυνθο και σε μια επιχείρηση στην Κέρκυρα. Τρείς επιχειρήσεις εντοπίσθηκαν να μη διαθέτουν συσκευές pos. Εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε ατελώνιστο επιβατικό όχημα.

Υψηλή ήταν και η παραβατικότητα της ασφαλιστικής νομοθεσίας (12 στις 18 επιχειρήσεις), που περιλαμβάνει αδήλωτη εργασία για 4 απασχολούμενους και απασχόληση εκτός ωραρίου εργασίας για 27 απασχολούμενους. Δυο αλλοδαποί εργαζόμενοι χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά προσήχθησαν για διοικητική απέλαση καθώς και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Αναλυτικά:

Στην Κεφαλονιά έγιναν έλεγχοι σε 30 επιχειρήσεις (εστιατόρια-ταβέρνες -μπαρ), και σε 11 από αυτές (36,66%) διαπιστώθηκαν παραβάσεις (συνολικά 38).

Στη Ζάκυνθο έγινε έλεγχος σε 59 επιχειρήσεις (μπαρ-ταβέρνες -εστιατόρια-καταλύματα-κοσμηματοπωλεία -επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων κτλ) όπου σε 28 διαπιστώθηκαν παραβάσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων με συνολικό αριθμό παραβάσεων 52 (47,45%).

Στην Κέρκυρα διενεργήθηκαν 36 έλεγχοι όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 25 από αυτούς με ποσοστό παραβατικότητας 69,44%. (σύνολο παραβάσεων 345).

Στη Λευκάδα σε πέντε επιχειρήσεις που ελέχθηκαν (ημερόπλοια και φωτογράφοι) διαπιστώθηκαν συνολικά 290 290.

Τέλος, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της ΚΥΛΛΗΝΗΣ διαπιστώθηκε ότι σε ΕΙΧ δεν είχε γίνει εκτελωνισμός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider