Παπανάτσιου: Το καλοκαίρι θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2018

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπανάτσιου: Το καλοκαίρι θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2018

Αποκαλυπτική εμφανίστηκε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, στον realfm για το θέμα του ΕΝΦΙΑ και της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Η υφυπουργός Οικονομικών αναφερόμενη στις αλλαγές που έρχονται στον ΕΝΦΙΑ τόνισε πως άμεσα- ίσως και εντός της ημέρας – θα προκηρυχτούν οι θέσεις εκτιμητών, που θα προχωρήσουν άμεσα στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων σε όλη τη χώρα, τιμές οι οποίες θα οριστικοποιηθούν μετά τη διασταύρωσή τους με τα στοιχεία των τραπεζών.

Κατά την ίδια, το σχέδιο για τη δημιουργία πανελλαδικών επιτροπών παραπέμπεται για την επόμενη χρονιά, λόγω έλλειψης χρόνου, καθώς στόχος είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο.

Απαντώντας στο τι θα γίνει αν από την αναπροσαρμογή προκύψουν αυξήσεις στις φθηνές περιοχές και μειώσεις στις ακριβές, η υφυπουργός κατέδειξε εμμέσως ότι θα αλλάξουν αντίστοιχα οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ασθενέστεροι και να μην ευνοηθούν οι έχοντες.

Σύμφωνα με την κ. Παπανάτσιου, τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ του 2018 θα αναρτηθούν μετά την υποβολή των δηλώσεων του φόρου εισοδήματος, δηλαδή Ιούλιο ή Αύγουστο, με στόχο ο φόρος να πληρωθεί σε όσες το δυνατόν περισσότερες δόσεις ως τον Δεκέμβριο του 2018, χωρίς να αλλάξει το τελικό ποσό που θα εισπραχθεί από τον ΕΝΦΙΑ (2,65 δισ. ευρώ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider